kariropiborito

A Szegedi Tudományegyetem Karok Közötti Röplabda Bajnokság Versenykiírása

(2023/2024-es szezon)

 

kariropi2023

Cél:

A Szegedi Tudományegyetem röplabdázó hallgatói számára versenyzés biztosítása szervezett keretek között. A versenybe a lehető legtöbb röplabdázni szerető egyetemi polgár bevonásával színvonalas mix röplabda bajnokság megrendezése.

 

Nevezés:

A bajnokságba nevezhetnek a Szegedi Tudományegyetem karjainak azon aktív nappalis vagy levelezős hallgatói, 2022 után végzett öregdiákjai valamint aktív munkaviszonnyal rendelkező tanárai, akik a Szegedi Rekreációs Sport Club tagjai. A csapatoknak minimum 7 fővel lehet nevezniük és a csapatok tagjainak tisztán egy és ugyanazon karról kell származniuk. Egy kar több csapatot is indíthat, de ha két kar nem tud kiállítani egy-egy teljes csapatot, akkor összevonva is elindulhatnak (azokra a karokra ez utóbbi nem vonatkozik, amelyek legalább egy csapatot ki tudnak állítani).

A Sportközpont ad lehetőséget a bajnokság megszervezésére, lebonyolítására, egész évre a mérkőzések idejére terem és labdák használatára, a Szegedi Rekreációs Sport Club biztosítja az idényre a játékvezetést és asztal személyzetet, a helyezettek díjazását. A nevezéshez szükséges iskolalátogatási igazolás vagy diploma fénymásolat. Akik a nevezésüket leadják, aláírásukkal nyilatkoznak a befizetett összegről, a bajnokság szabályainak elfogadásáról és hogy a bajnokságban saját felelőségükre vesznek rész.

A nevezéseket a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontba tudják leadni 2023. 10. 27-ig. (csapat név, kar, névsor, neptun kód, csapat kapitány és az elérhetőségek megadásával)

A nevezési díj összege: 6000Ft/fő (Szegedi Rekreációs Sport Club tagsági díj)

 

Előzetes nevezés leadását a következő címen kérjük leadni: hontiszilard93@gmail.com

 

Végleges nevezéshez szükséges:

Tagdíj, tagdíj nyilvántartó, iskolalátogatási igazolás és a nevezési lap leadása a Sportközpontban.

A nevezési lap és tagdíj nyilvántartó lap a Sportközpont honlapjáról letölthető.

https://u-szeged.hu/sportkozpont/karok-kozotti-kosarlabda/dokumentumok

 

Lebonyolítás:

A lebonyolítás bajnoki rendszerben történik a nevezett csapatok számának függvényében a szorgalmi időszak naptárához igazodva péntek esténként. A bajnokság minimum 6 csapat nevezése esetén kerülhet megrendezésre.

 

Bajnokság: Az alapszakaszban sorsolással mindegyik csapat csoportmeccset játszik. A győztes és vesztes mérkőzések függvényében kialakuló alapszakasz sorrendnek megfelelően (azonos állás esetén az egymás elleni eredmény számít) felső és alsó házi rájátszás következik keresztjátékkal. Majd a helyosztó és döntő mérkőzések. A döntő mérkőzések külön kerülnek megrendezésre.

Díjazás: Minden résztvevő csapat oklevelet kap, az első három helyezett emellett érem díjazásban részesül. A győztes csapat pedig a bajnoki kupát is elnyeri.

Játékvezetés: Az alapszakasz mérkőzésein hivatalból 1 játékvezető van kirendelve.

Csapat távolléte: Ha egy csapat nem jelenik meg egy mérkőzésen az automatikusan 2:0-ás szett arányú győzelmet jelent az ellenfelének. Amennyiben a meg nem jelenést a csapat 1 héttel előre jelzi, a mérkőzés elhalasztásra kerül. Egy csapat a szezon során 2-szer élhet ezzel a jogával. Hiányos csapatlétszámmal a kiállás nem lehetséges, ugyancsak 2:0-s eredményt jelent az ellenfél csapatának

Csapat kizárása a bajnokságból: Amennyiben egy csapat 3 mérkőzésen nem jelenik meg, versenybizottság kizárja a bajnokságból. Más csapatban nevezett játékos vendégszerepeltetése több csapatnál.

 

Szabályok:

Játékosok a pályán: a pályán mindig legalább három női játékos legyen.

Érintések: A férfiak a támadó vonalon belül csak a talajról játszhatják át a labdát az ellenfél térfelére, kivétel a sáncolás.

Hálómagasság: 224 cm.

Mérkőzés: A mérkőzések két nyert játszmáig tartanak. Minden játszma 25 pontig tart. Két pont különbséggel kell nyerni. Pontszámítás a jelenleg érvényes pontszámítás szerint.

 

Időkérés: csapatnak 1 időkérés van szettenként, amelynek hossza fél perc.

Késés: A mérkőzésről való késés esetén 5 perc várakozási idő van.

Melegítési idő: Labdával 10 perc a pályán.

 

Minden egyéb esetben az MRSZ által kiadott aktuális versenyszabályok az érvényesek.

 

A bajnokság szervezését és lebonyolítását a Sportközpont, Sportiroda és a Szegedi Rekreációs Sport Club végzi.

 

 

 

Jó versenyzést!





Kövess minket


Hírek

33add887-221a-488d-8da5-a57a56055fd5

egyéni verseny hallgatók számára

2024.04.25. (csütörtök) 19:00– 21:30

boritoismered

2024. 04. 23., kedd 17:30

Sportközpont, Alakuló tér