Munkahelyi cím: 6724 Szeged, Mars tér 7. 1. emelet 210. szoba
Munkahelyi telefon: 62/546-016
E-mail: lendvai@mk.u-szeged.hu
Publikációk:
A teljes publikációs lista az MTMT -ben található.
Tanulmányok:
1990-1994. Eszterházi Károly Tanárképző Főiskola, matematika-kémia szak
1994-1996. József Attila Tudományegyetem, Temészettudományi Kar, kémia szak
Tudományos fokozat:
PhD (2005.)
Kaposvári Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola
Marketingstratégia és fogyasztói magatartás elemzése a továbbfeldolgozott baromfiipari termékek piacán
Munkahelyek:
1996-1998.: Fodor József Élelmiszeripari Szakiskola és Gimnázium, laboratóriumi gyakorlatokat oktató tanár
1997-1998: Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Élelmiszeripari Főiskolai Kar, Szeged,
Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodás Tanszék
Beosztás: tanszéki vegyész
1998-2003: József Attila Tudományegyetem / Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar
Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodás Tanszék
Beosztás: főiskolai tanársegéd
2003- 2006 Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar
Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodás Tanszék
Beosztás: főiskolai adjunktus
2006-2007 Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar / Mérnöki Kar
Vidékfejlesztési és Ökonómiai Intézet
Beosztás: főiskolai adjunktus
2007-2020 Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar / Mérnöki Kar
Vidékfejlesztési és Ökonómiai Intézet
Beosztás: főiskolai docens
2020 - Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Mérnöki Menedzsment és Ökonómiai Intézet
Beosztás: főiskolai docens
Nyelvtudás:
angol, orosz középfokú C típusú nyelvvizsga
Oktatási tevékenység:
Agrárgazdaságtan, - politika (2007-2019)
Agrárpolitika MSc (2010-2019 )
Agrármarketing (2008-2019)
Az élelmiszeripar kialakulásának története (2008- )
Desztináció-marketing alapja (2018 - 2019)
Élelmiszeripari folyamatszervezés MSc (2020 - )
EU-ismeretek (2009 - )
EU agrárpolitikája (2009 - 2016)
EU intézmény-rendszere (2010 - 2014)
EU agrár- és környezetpolitikája (2011 - )
Folyamatszervezés (2020 - )
Hulladékok és veszélyes anyagok logisztikája MSc (2020 - )
Marketing (2010 - )
Regionális politika (2018 - 2019)
Település- és térségmarketing MSc (2011- 2019)
Termékmenedzsment (2012 - )
Vállalkozások szervezése (2021 - )
Világgazdaságtan MSc (2023 - )
Elements of Marketing (2010 - )
Food Economy and Marketing (2019 - )
Food Process Organization (2020 - )
Kutatási tevékenység:
1. Vállalkozói ismeretek fejlesztése az élelmiszergazdaságban
KKC–2008–V
2008-2009.
Témavezető: Dr. Gál József
Szakértő: Vincze-Lendvai Edina
2. Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzésekre.
TÁMOP- 4.1.2-08/1/A
2011-2012.
Témavezető: Dr. Pupos Tibor
Szakértő: Vincze-Lendvai Edina
3. Integration Of Culture And Health Knowledge Into The Vocational Education Of Food And Beverage.
Leonardo da Vinci Partnership HU 2012-Leo PA 6127
2012-2014.
Témavezető: Nedret Cizmeci
Szakértő: Vincze-Lendvai Edina
4. Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen
TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012
2013-2015
Témavezető: Dr. Hodúr Cecília
Szakértő: Vincze-Lendvai Edina
Tagságok és tisztségek:
·MTA köztestületi tag (2012 -)
· MTA Szegedi Bizottság Műszaki Szakbizottsága Élelmiszertudományi Munkabizottság
·Tag (2000-2006)
·Titkár (2001-2006)
·MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Mezőgazdasági Szakbizottság
·Tag (2020 - )
·Fogyatékkal élő hallgatók kari koordinátora (2002- )
·Hallgatói Ügyek Jogorvoslati Kollégium - oktatói tag (2011- 2015 )
·SZTE MK Tanulmányi Bizottság – oktatói tag
·SZTE MK Oktatási Bizottság – oktatói tag
Pályázatok:
1. „Étkezési túrókészítmények termékválasztékának bővítése, új feldolgozási eljárások alkalmazásával.” In: Fenyvessy J. OM-FP 53/2000 sz
2. „Integrált agrárgazdasági modellek a XXI. század hazai mezőgazdaságában” In: Fenyvessy J. 4/031/2001 nyilvántartási számú NKFP
3. „A magyar halászati ágazat biológiai és technológiai alapjainak minőségi fejlesztése.” In: Fenyvessy J. 4/039/2001 nyilvántartási számú NKFP
4. KKC – 2008-V—08-08-33 Vállalkozói ismeretek fejlesztése az élelmiszer-gazdaságban”
5. TÁMOP 421 Tudáshasznosulást, tudástranszfert szolgáló eszköz- és feltételrendszer kialakítása a SZTE-n és a Dél- Alföldi Régióban , TAMOP- 4.1.2-08/1/A „Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzésekre”