Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Kongresszusi Központ Szeged  --  Szeged
A napfény és a kultúra városa

szeged_dom

Látogasson el Szegedre a napfény és a kultúra városába, és gazdagodjon olyan felejthetetlen élményekkel, mint a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai, a páratlan gasztronómiai élvezeteket nyújtó éttermek vagy a török múltat idéző Anna Fürdő, melyet professzionális orvosi felügyelettel ellátott wellness szolgáltatások tesznek még hatékonyabbá.

 

Természet

tiszapart
 
A mindig más arcát mutató Tisza, a fénylő vizű szökőkutak, az árnyat adó fák, ligetek mind-mind felejthetetlen élményt nyújtatnak az ide látogatóknak.
 
 

Kultúra

balettSzeged városa rendkívül gazdag történelmi múltra tekint vissza. A patinás épületek sora, a város impozáns templomai, mint a monumentális szegedi Dóm, az egyedülálló Zsinagóga és a múzeumok tradicionális atmoszférát teremtenek a fiatalos egyetemi város életében.
Fedezze fel Szeged kulturális és kulináris örömöket egyaránt kínáló fesztiváljait! Jöjjön el a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszerű előadásaira, a világhírű Szegedi Kortárs Balett játékaira vagy látogasson el a Borfesztivál és a Hídi vásár népművészeti programjaira.
 
 

Gasztronómia

SZEGED_sutiA mediterrán hangulatú Kárász utca és a Klauzál tér kávézóival, cukrászdáival.
Szeged nem csak paprikájáról, Hungaricum Pick szalámijáról, hanem szegedi halászléjéről is híres. Halászcsárdáink kínálatában szerepel a magyar ételek színe-java, télen-nyáron élőzene, esténként tánczene gondoskodik azon vendégek szórakoztatásáról, akik távol a város zajától szeretnénk egy kellemes vacsorát elkölteni.
 
 

Wellness szenzációk

szeged_town_of_2Szeged virágzó fürdőkultúrája, az Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő vagy a 2009 végén újonnan megnyíló Napfényfürdó Aquapolis mind az idelátogatók kényelmét és jó közérzetét biztosítják.
A tradicionális termál forrásvíznek köszönhetően a városban a széleskörű wellness terápiák professzionális orvosi felügyelettel egészülnek ki.