Bezár

Tudományos és szakmai munka

„Jog-versenyképesség-ellátásbiztonság” címmel tartott országos konferenciát az Üzleti Jogi Intézet

„Jog-versenyképesség-ellátásbiztonság” címmel tartott országos konferenciát az Üzleti Jogi Intézet

2022. december 13.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Üzleti Jogi Intézetének szervezésében 2022. november 11. napján került megrendezésre, a „Jog-versenyképesség-ellátásbiztonság” című országos konferencia. Az online rendezvény elsődleges célkitűzése volt, hogy lehetőséget biztosítson az agrárjog, környezetjog, szövetkezeti jog és ingatlanjog területén kutatást végző fiatal egyetemi oktatók és PhD hallgatók számára a tudományos eredményeik bemutatásra.

Az online konferencián összesen öt hazai egyetem (Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar) 12 kutatója vett részt előadóként.


Az előadások témái változatosak voltak. A témaválasztások közös vonása, hogy a napjainkban egyre komolyabb kihívásként jelentkező ellátásbiztonság, illetve versenyképesség, továbbá a jogtudomány kapcsolata valamely aspektusának vizsgálatára irányultak. A tudományos igényességű előadások megvitatásába több neves professzor is részt vett, így a fiatal előadók iránymutatást és segítséget kaphattak további kutatásaikhoz.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek