2024. július 23., kedd

Tanárképzés


Köszöntő és hasznos tudnivalók elősöknek!


Elérhető az alábbi linken. (Kattints a szövegre.)


Tanulmányi Kalauzok 2022 szeptemberétől beiratkozott hallgatóknak:Tanulmányi Kalauzok 2022 előtti képzésben résztvevőknek:Mit jelent az osztatlan tanárképzés?

2013 szeptemberétől a tanárképzésben a még létező bolognai típusú osztott képzés mellett megjelent az osztatlan tanárképzés, amelynek keretében a jelentkezők már az érettségi után osztatlan szakokra jelentkezhetnek, amelynek a végén – képzési időtől függően – mindig kétszakos tanári végzettséget szerezhetnek.

Az általános iskolai tanároknak 4+1, a középiskolai tanároknak 5+1 évet kell majd tanulniuk, a +1 év a szakmai gyakorlatot jelöli:

  • a nyelvi szakok – az angol- és a némettanár kivételével – csak 5+1 éves formában indulnak,
  • az erkölcstan- és etikatanári, a hon- és népismeret tanári, az ének-zene tanári, a könyvtárostanári, a közösségi művelődés tanára, a rajz-és vizuáliskultúra-tanári, a technika-életvitel-és gyakorlat-tanári valamint a természetismeret-környezettan tanári képzések csak 4+1 éves formában indulnak.

 

A felvételi eljárásban a jelentkezőknek – a Felvi oldalon és a tájékoztatóban – az SZTE Tanárképző Központ (SZTE TKK) neve alatt meghirdetett szakpárokra lehet jelentkezni, de a felvételi döntést követően a szakpár első szakja szerinti kar lesz a hallgató „anyakara”, ahol minden tanulmányi ügyét intézik

 

Tanárképzésben résztvevő karok a Szegedi Tudományegyetemen

· Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

· Juhász Gyula Pedagógusképző Kar

· Természettudományi és Informatikai Kar

· Bartók Béla Művészeti Kar