palyakezdo_fejlec

Nagy pályakezdő kutatás - Zyntern

A Covid-19 harmadik hulláma jelentős változásokat hozott a fiatal munkakeresők preferenciáiban. Több stabilitást és figyelmet, kevesebb rugalmasságot és kihívást keresnek a pályakezdők.

A pozitív munkahelyi légkör, a támogató vezetők és a cégen belüli előrelépési lehetőségek a legfontosabb munkahely választási szempontok. A fiatalok többsége akár 5 évig is dolgozna első munkahelyén. A legnépszerűbb cégek versenyét az Audi nyerte, második helyen a Telekom, harmadikon pedig a Bosch végzett. Top 10-ben az OTP Bank, a MOL és Google és a Richter. A Zyntern.com kutatásából az is kiderült, hogy a pályakezdők bérigénye szinte alig változott a tavalyi évhez képest, hogy csökkent a nemek közötti bérigény szakadék, és a fiatalok közel fele saját vállalkozás elindításán gondolkodik.


A Zyntern.com egy újgenerációs álláshirdetési platform. Céljuk, hogy olyan felületet teremtsenek felhasználóik számára, melyen keresztül a karrierjük kezdetén álló Y és Z generáció tehetséges fiataljai, és az ennek a célcsoportnak gyakornoki és frissdiplomás lehetőségeket kínáló cégek könnyedén megtalálják egymást.


Olvassátok el a kutatásról szóló cikket, legyetek naprakészek:


Nagy pályakezdő kutatás