nyito1_1170x423

Let’s talk! Közös online kurzust fejlesztett az SZTE és a Paris-Saclay Egyetem

A EUGLOH projektben az interkulturális kommunikációt fejlesztő kurzust indítanak a párizsi egyetem és az SZTE ÁJTK oktatói. Az angol nyelvű tréningen a két egyetem hallgatói működnek együtt.

Sok szempontból újdonság a Let’s talk! című kurzus a Szegedi Tudományegyetem képzési palettáján: két egyetem hallgatói közösen, az online térben dolgoznak olyan feladatokon, amelyek fejlesztik a vita- és kommunikációs készségüket az interkulturális kommunikáció terén.


A gyakorlatorientált kurzuson különböző kulturális témákat vitatnak meg, így olyan hallgatók jelentkezését várják, akik örömmel társalognának más egyetemek hallgatóival, érdeklődnek más kultúrák iránt, és szívesen vizsgálnak meg egy-egy kérdéskört több nézőpontból. A hallgatók ugyanis közösen, gyakran oktatói felügyelet nélkül, önállóan dolgoznak fel kulturális témákat videókonferencia rendszereken keresztül. Az SZTE platformja, a CooSpace már több EUGLOH rendezvény során jól vizsgázott, így a nemzetközi, online kurzusnak is biztos bázisa lehet.


A kurzus jellegéből adódóan nagy hangsúlyt kapnak a hallgatók ötletei, gondolatai, és a teljesítés is kreatívan, nem hagyományos vizsgával zárul. Pongó Tamás és Gulyás László, az SZTE Állam – és Jogtudományi Karának oktatói október 15-ig várják a hallgatók jelentkezését a pongo.tamas@juris.u-szeged.hu címen.


SZTEinfo