Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







Újabb közbeszerzési eljárás zárult eredménnyel a klinikai nagyprojektben

Eredményesen zárult a műtéti eszközök közbeszerzési eljárása. A három nyertes ajánlattevővel: a B.Braun Medical Kft.-vel, a Mac’s Medical Handels GmbH-val, valamint a Carl Zeiss Technika Kft.-vel már aláírásra kerültek a szerződések.

A klinikai fejlesztés során az új épület beruházásával egy időben jelentős eszközfejlesztés is megvalósul. Korábban már beszámoltunk a panelműtők, valamint a sebészeti vágók beszerzéséről. Most a műtéti eszközök beszerzési eljárása zárult eredménnyel.

 

A jövőben használatos új műtéti eszközök beszerzése több részajánlati körben valósult meg.

A szerződés szerint májsebészeti, hasi sebészeti és mellkasi műtétekhez használatos tálcák, aorta-, transzplantációs-, mikrosebészeti-, szívsebészeti- és femoralis (combartéria) tálcák kerülnek leszállításra a jövőben. A beszerzésben emellett 4 darab sternum fűrész is szerepel. Ezen eszközök a mellkasi műtétek során kerülnek majd használatra. A tálcák és fűrészek mellett műtéti feltáró rendszerek, szívsebészeti műszerek valamint műtéti fejlámpák is leszállításra kerülnek a nyertes ajánlattevők által.

A fent felsorolt új eszközökkel tovább korszerűsödik a műtétek infrastrukturális háttere, melynek köszönhetően a műtéti beavatkozások még nagyobb biztonsággal és precizitással végezhetőek el. Ezek az eszközök is hozzájárulnak ahhoz, hogy megvalósuljon napjaink követelményeinek teljes mértékben eleget tevő ellátás mind az új 265 ágyas, mind pedig a régi 410 ágyas klinikai épületben.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb