Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2015. december

Létrejött az integrált magkórház - 14,5 milliárd forintos beruházás zárult Szegeden

Átadták a régió legmodernebb gyógyító komplexumát, Szeged legújabb klinikáját. A 14,5 milliárd forintos beruházással egy tömbbe kerültek a város kórházi szolgáltatásai.

 

2015. december 10-én átadásra került a Szegedi Tudományegyetem új 265 ágyas klinikai tömbje. Az egészségügyi központ kialakítása és a szomszédos épület részbeni felújítása 14,5 milliárd forintból, uniós támogatással valósult meg. Szabó Gábor, az SZTE rektora avatóbeszédében kifejtette, az infrastrukturális fejlesztéseknek és a csaknem 4 milliárd forint értékű eszköz- és a műszerbeszerzésnek köszönhetően a Szegeden és vonzáskörzetében élő 1,2-1,3 millió ember egészségügyi ellátása 21. századi körülmények között folyhat.

A 2010-ben elindult fejlesztés alapvető célja az volt, hogy egy helyre kerüljön a szegedi akut ellátások többsége.

Az ötszintes, 265 ágyas, 21,5 ezer négyzetméteres alapterületű klinikai tömbben kaptak helyet a keringési betegségek diagnosztikáját és gyógyítását végző osztályok, ott működik a központi műtőblokk, a stroke-ellátás és hamarosan az új műveseállomás, valamint a komplex sebészeti központ is.

A beruházás részeként a szomszédos, az 1980-as évek végén épült 410 ágyas klinika felújításának első üteme is lezárult. Korszerűsítettek hat műtőt, kialakították az új központi intenzív részleget és a sterilizálót. Az épület rekonstrukciójának második üteme 2016 első felében hazai forrásból fejeződik be.


Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb