Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2015. június

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

A projekt II. üteméhez kapcsolódóan a 410 ágyas klinika alagsorában a sterilizáló műszermosó, valamint az I. emelet „D”, „E” (központi műtő, Intenzív Osztály) és „C” szárny átalakítása ütemszerűen halad.

 

A 6 egységes panelműtő rendszerben kivitelező Mediszer Kft. a műtőasztali tönköket beépítette és a panelműtő szerkezetét készre szerelte június 3-val. A műtőrendszer jelenlegi készültségi szintje meghaladja a 80 %-ot.

 

A 410 ágyas klinika komplex átépítése május közepén kezdődött, első ütemben az épület klinikaudvar felőli két szárnyában kezdték meg a munkálatokat. A felújítás során a jelenlegi hatágyas kórtermeket önálló vizesblokkal rendelkező, 2–5 ágyas kórtermekké alakítja át a kivitelező. A hűtőrendszer alapvezetéke mellett modern tűzvédelmi rendszer is kiépítésre kerül, valamint megújul az elektromos hálózat. Az osztályok a munkálatok idejére ideiglenes átköltöznek a 265 ágyas klinika épületébe, majd a felújítást követően eredeti helyükre költöznek vissza. A komplex átépítés ideje alatt a betegellátás zavartalanul folyik a klinikán.

 

A csőpostarendszer 14 új állomással történő bővítésére vonatkozó szerződéskötés június végén megtörtént a nyertes ajánlattevő Klimex Kft.-vel.

 

A nagyprojekt részeként 420 millió forintból felújításra kerül a régi véradó állomás épülete. Ide költözik majd a Dialízis Centrum és a Genetikai Tanácsadó. Jelenleg a tervezési szakasz zajlik, az építkezés várhatóan október elején kezdődhet meg.

 

Eszközbeszerzések

A beszerzésre kijelölt orvos-technológiai eszközök közbeszerzési eljárása szakmai – jogi előminősítésre Támogató részére megküldésre került.

 

Kommunikáció

2015. június 30-án sajtóreggeli került megrendezésre, amelyen dr. Facskó Andrea, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, Nemesi Pál, a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt ügyvezetője és Tapasztó Sándor projektvezető nyújtott tájékoztatást a 410 ágyas klinika komplex átalakításról, a projekt jelenlegi állásáról.


DSC02743-1


DSC02743-1

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb