Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2015. május

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

A projekt II. üteméhez kapcsolódóan a 410 ágyas klinika alagsorában a sterilizáló műszermosó, valamint az I. emelet „D”, „E” (központi műtő, Intenzív Osztály) és „C” szárny átalakítása ütemezetten halad, a munkálatok tervezetten augusztus végére kerülnek befejezésre. A 6 egységes modern panelműtő rendszert kialakító Mediszer Kft. a műtőasztali tönköket beépítette és a panelműtőt júniusban készre szereli. A kivitelezés jelenlegi készültségi szintje meghaladja a 80 %-ot.

 

A 410 ágyas klinika komplex átépítése – projekt III. ütem - tárgyú szerződés 2015. május 15-én aláírásra került a Ferroép Zrt.-vel, munkaterület átadásra május 18-án került sor. Az épület függőlegesen két ütemre bontva kerül felújításra, az első ütemben az „D” és „E” szárnyak bontási munkálatai kezdődnek meg. Vállalt teljesítési határidő 300 nap, a vállalási ár 1,81 milliárd Ft, amelynek 70 %-a kerül uniós, 30 %-a pedig hazai forrástámogatásból finanszírozásra.

 

2015. május 21-én kelt Dr. Garai Péter helyettes államtitkár levelében foglaltakra figyelemmel - a 410 ágyas klinika komplex átalakítása miatt – a Művese Állomás átköltöztetése a volt Vérellátó épületébe a TIOP227 projekt uniós támogatása terhére került jóváhagyásra. A kivitelezői közbeszerzés elindítása folyamatban van, a tervezői egyeztetések zajlanak. SZTE a módosult projekttartalomra figyelemmel uniós támogatási szerződés módosítást nyújt be. (11. sz.)

 

A csőpostarendszer műszaki átadás lezárására május 12-én került sor. A XIX. sz. Uniós Fejlesztések fejezeti forrásból finanszírozott, a 1742/2013. (X.14) Kormány határozatban megítélt 503,8 millió forintból a csőpostarendszer bővítésére a szerződéskötés tervezett időpontja június 22. A nyertes ajánlattevő Klimex Kft. feladata 11 új állomással bővíteni a már üzemelő automata pneumatikus rendszert, a vállalt teljesítési határidő szerződéskötéstől számított 60 nap, az ár 33,4 millió Ft. Ugyanezen kormányhatározat biztosítja annak lehetőségét is, hogy a sterilizáló felújítás során feltárt alapvezeték szükséges cseréjére sor kerülhet a Ferroép Zrt. kivitelezésében, 29,8 millió Ft értékben.

 

Eszközbeszerzések

Szegedi Tudományegyetem a maradvány költségek terhére bruttó 284 millió Ft értékben további orvos-technológiai eszközök beszerzését tervezi, amelynek közbeszerzési egyeztetései megkezdődtek. A módosításra figyelemmel az új tartalom beemelésre kerül a 11. sz. támogatási szerződés módosítás során. A beszerzésre kijelölt nagyértékű eszközök az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet, a Kardiológai és az Érsebészeti Osztály részére érkeznek a színvonalas betegellátás érdekében.

 

Egyéb

A 410 ágyas klinika komplex átalakítás kivitelezői szerződésében foglaltakra figyelemmel a projekt véghatáridejét módosítani volt szükséges. Felelős minisztérium a kérelmet 2015. december 20-i véghatáridővel hagyta jóvá uniós forrás terhére, a 2016. évre áthúzódó kivitelezői költségek a jelzett kormányhatározatban megítélt hazai forrás terhére kerülnek finanszírozásra. A projekt véghatárideje a hazai finanszírozás jóváhagyása esetén 2016. június 30.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb