Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







Orbán Viktor miniszterelnök ellátogatott a hamarosan elkészülő új klinikai tömbbe

2014. február 7.

A Szegedi Tudományegyetem új klinikáján, az úgynevezett magkórházban tett látogatást 2014. február 6-án délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfőt Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora fogadta. A 265 ágyas épületbe az első negyedévben költözhetnek be az egészségügyi osztályok.


0312


Az SZTE rektora röviden tájékoztatta a miniszterelnököt a szegedi egyetem és az egészségügy helyzetéről.

A nemrégiben elkészült egészségügyi beruházást, a szegedi klinikakertbeli új épületet megtekintette Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter is.

A szegediek által 30 éve új klinikának nevezett épület egyik oldalán a sürgősségi betegellátót, a másikon a modern, 265 ágyas tömböt húzták fel. Így összességében közel 700 ágyas magkórház keletkezik. A vendégek a 265 ágyas tömbben tettek sétát, megtekintettek két műtőblokkot.

„Ez úgy néz ki, mint egy osztrák kórház” – szólt elismeréssel a miniszterelnök a modern berendezések láttán. Sőt! – tették hozzá a szegedi klinika orvosai – a jelen legmodernebb műszerei szolgáljak majd itt a pácienseket.

 

„Szeged komoly jövő előtt áll”

Orbán Viktor miniszterelnök beszédében először gratulált Botka László polgármesternek az elmúlt években a politikai nehézségek ellenére elért eredményekért, és megköszönte B. Nagy László kormánymegbízott érzékeny, tapintatos munkáját, amelynek révén sikerült a Szegeden élő polgárok javát szolgálnia. Elmondta: a kormány mintegy 25 milliárd forintnyi adósságot vállalt át Szeged városától, ami nagy dolog, és az elmúlt hat és fél év alapján fejlesztési támogatás formájában Szegedre érkezett, illetve érkezik 293,4 milliárd forint, amelynek nagy részét a kormány már kifizette. Orbán Viktor szerint az uniós csatlakozás szép távlatokat nyitott meg egy-egy városnak, és arról is szólt, hogy Szegeden egészségügyi beruházás is megvalósul, az SZTE új klinikai központját is hamarosan átadják.

0312_2

Forrás: u-szeged.hu

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb