Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







November

Az új 265 ágyas klinikai épület közel szerkezetkész, az épületszerkezet készültségi foka november végére elérte a 99 százalékot.

Ebben a hónapban befejeződtek az épület belső falazási munkálatai. Az épületlakatos szerkezetek, a nyílászárók gyártása, a szárazépítészeti, valamint a tetőszigetelési munkák ütemesen haladnak.

1 2


Lakatosmunkák

A tetőre kerülő gépészeti felépítmények készültségi foka 90 százalék, az üvegtető acélszerkezete teljes egészében készült.

3 4

Nyílászárók

Az épület függönyfalainak acélszerkezete kiépült, ezen falak üvegezése folytatódott, mely a hónap végére elérte a 30 százalékos készültségi fokot. Ezzel párhuzamosan folyik a homlokzati, műanyag nyílászárók gyártása és beépítése is. A homlokzati nyílászárók 80 százalékban beépítésre kerültek.

5 6
7

Szárazépítészeti munkák

Novemberben a magasföldszinten folytak a szárazépítészeti munkálatok az épületben, elsősorban gipszkarton falváz kialakítását végezte el a kivitelező, és egyoldali gipszkarton borítások készültek.

8 9

A lapostető vízszigetelési munkái befejeződtek ebben hónapban. Jelenleg hőszigetelési munkák folynak a tetőn. A komplett rétegrend kialakítást tekintve a szigetelés készültségi foka 55 százalék.


10 11

Az épület aljzatbetonozása a földszinten és a magasföldszinten teljes egészében elkészült.

12

A vakolási munkák a földszinten, a magasföldszinten és az I. emeleten teljes egészében elkészültek.

 

Gépészet

A magasföldszint, illetve az I. és II. emeleti falakba kerülő gépészeti alapvezetékek már szeptemberben és októberben beépítésre kerültek. November végére a magasföldszinti padlóba kerülő alapvezetékek szerelésével folytatódtak az épületgépészeti munkák.

 

Az új távhő és gőzvezetékek kiépítésével 100 %-ban elkészült a kivitelező.

 

A légtechnikai berendezések szerelése megkezdődött. Jelenleg a szellőzőrendszer gerincvezetékének kialakítása történik a földszinten, a magasföldszinten és az I. emeleten. A légtechnikai hálózat szerelésének készültségi foka 35 százalék.

13 14
15

Épületelektromosság

Az épület villámvédelmi levezetői elhelyezésre kerültek. A földszinti, magasföldszinti, illetve az I. és II. emeleti falakba kerülő erős és gyengeáramú hálózat védőcsövezésével elkészült a kivitelező.

 

Utak, parkoló

Az épület körüli utak kialakításához szükséges lavírsík földmunkái október hónapban kezdődtek el. November végére a teljes rétegrend elkészült a fedett parkoló alatt és a 410 ágyas klinika felöli belső udvarban.

16 17

410 ágyas klinikai épület

A kivitelező elkészítette a liftakna teljes vasbeton szerkezetét.

Az I. emelet „A” és „B” szárnyát érintő bontásokat követően elkészült az új, falba kerülő elektromos hálózat és annak védőcsövezése is.

A falba kerülő gépészeti vezetékek bevésése 90 százalékban készült el.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb