Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







December

A 265 ágyas új klinika épülete szerkezetkész. Tovább folytatódik az építkezés a nyílászárók beépítésével, a belső szárazépítészeti, szigetelési és épületgépészeti munkákkal.

1 1b

Lakatosmunkák

A tetőre kerülő falváz tartó acéloszlopok elkészültek, a kivitelező elhelyezte a profilokat a parkoló födém élére. A tetőszinti lakatos szerkezetek kialakítása befejeződött.

 

Nyílászárók és függönyfalak

A függönyfalak üvegezési munkái 90 százalékban elkészültek. A homlokzati műanyag nyílászárók beépítése ütemesen halad, jelenleg 95 százalékos készültségi fokkal.

A homlokzati fém ajtók legyártásra kerültek, beépítésük 90 százalékban megtörtént.


2 3


Szárazépítészeti munkák

A gipszkarton falváz kialakítása és azok egyoldali gipszkarton borítása a földszinten és a magasföldszinten befejeződött, jelenleg az első és a második szinten folytatódik.

A gipszkartonozási munkákkal párhuzamosan megkezdődött a belső, fémtokos ajtók beépítése is. A készültségi fok a földszinten és a magasföldszinten egyaránt 80 százalékos.


4















Tetőszigetelés

A tetők hőszigetelése folyamatban van, a komplett rétegrend kialakítását tekintve a készültségi fok 80 százalékos.


5 6

Szerkezetépítés

A fedett parkoló feletti födém építése 99 százalékban elkészült. A hozzá kapcsolódó vasbeton lépcső építésével teljesen elkészült a kivitelező. A klinika Semmelweis utca felöli oldalán épülő kerékpártároló vasbeton szerkezete (pillérek és födém) is megépült.

 

A vakolási munkálatok a második szint befejezését követően a harmadik szinten is megkezdődtek.

 

Gépészet

A második és harmadik emeleten befejeződött a falakba, illetve a padlóba kerülő gépészeti alapvezetékek szerelése.

Decemberben is folytatódott a légtechnikai gerincvezetékek szerelése. A földszinten és a magasföldszinten teljesen, az első emeleten 90, a második emeleten pedig 60 százalékban készült el a gerinchálózat.


7 8


Azokon a szinteken, ahol már megépültek a légtechnikai gerincvezetékek, megkezdődhetett az ágvezetékek kiépítése. A földszinten és a magasföldszinten is 90 százalékban épültek ki a mellékvezetékek.

 

Épületelektromosság

Az erős- és gyengeáramú hálózat védőcsövezését követően az egyes elektromos szerelvénydobozok a helyükre kerültek az épület falain.

 

410 ágyas klinikai épület

A falba kerülő gépészeti vezetékek bevésésével elkészült a kivitelező.



Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb