Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2015. március

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

Kivitelező Ferroép – Aktív Konzorcium a projekt II. üteméhez kapcsolódóan a 410 ágyas klinika alagsorában a sterilizáló műszermosó, valamint az I. emelet „D”, „E” (központi műtő, Intenzív Osztály) és „C” szárny átalakítását végzi.

A 6 egységes műtőrendszert kialakító Mediszer Kft. a szükséges tartószerkezet beépítési munkákat befejezte. A kivitelezés jelenlegi készültségi szintje meghaladja a 40 % -ot.

A projekt III. üteméhez kapcsolódóan a csőpostarendszer kiépítése 60 %-os készültségi szinten áll.

A 410 ágyas klinika komplex átépítéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás szerződéskötése április 13-án tervezett.

 

Eszközszállítások

A 265 ágyas klinika belsőépítészeti berendezéseinek, mobil bútorainak beszerzéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárásban a szerződéskötés március 6-án megtörtént, az 1. rész-ajánlati körben a szállító az Iroda 2000 Kft, a 2. rész-ajánlati körben a Gyulai Fafém Bútor Kft. Az első rész-ajánlati körben a bútorszállítások még folyamatban vannak, míg a 2. rész-ajánlati körben a fém raktári polcok leszállítása március 27-vel befejeződött.

 

Kommunikáció

2015. március 3-án sajtóreggeli került megrendezésre, amelyen Prof. Dr. Hajnal Ferenc, általános elnök-helyettes; Dr. Földesi Imre, intézetvezető egyetemi docens, a Laboratóriumi Medicina Intézet vezetője; Dr. Urbán Edit, intézetvezető egyetemi docens, a Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet vezetője; valamint Lászlóffy Miklós, a KLIMEX Medical Egészségügyi Fővállalkozó és Bonyolító Kft. ügyvezetője és Tapasztó Sándor projektvezető nyújtott tájékoztatást a csőpostarendszer kivitelezéséről és a projekt jelenlegi helyzetéről.


DSCN0596


DSC01391


Egyéb

Nagyprojekti pályázati kérelem 2. körös, 2014. november 25-i benyújtását követően az EU Bizottság 2015. március 18-án a hiánypótlásra adott választ befogadta, március 24-vel a nagyprojekti kérelmet határozatra kész állapotba helyezte.










Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb