Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2015. február

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

Kivitelező Ferroép – Aktív Konzorcium a projekt II. üteméhez kapcsolódóan a 410 ágyas klinika I. emelet műtői területen elkészült a sterilizáló bontásával. A sterilizáló alapvezeték-rendszere elöregedett, ez feltárás után előre nem látható plusz munkát jelent.

A 6 egységes műtőrendszert kialakító Mediszer Kft. a szükséges tartószerkezet beépítési munkáit befejezte. A kivitelezés jelenlegi készültségi szintje meghaladja a 30 %-t.

 

A projekt III. üteméhez kapcsolódóan a csőposta rendszer kiépítése folytatódik. A munkálatok készültségi szintje meghaladja a 25 %-ot.

 

A 410 ágyas klinika tűzvédelmi rendszerének közbeszerzési eljárása keretében beérkezett ajánlatok bontására február 16-án került sor, az ajánlatok értékelése még tart.

 

A kivitelezési munkákhoz kapcsolódó független mérnöki szolgáltatás beszerzése is megtörtént. Szerződéskötésre tervezetten március végén kerül sor.

 

Eszközszállítások

A 265 ágyas klinika belsőépítészeti berendezéseinek, mobil bútorainak beszerzéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárásban szerződéskötés március elejére tervezett.

 

Egyéb

Az 1742/2013. (X.14.) Korm. határozat értelmében a projekt 2013. október 31-i hatállyal nagyprojekti státuszba került, amelynek eljárásrendje szerint támogatási kérelem került benyújtásra 2014. november 25-én a brüsszeli székhelyű Európai Bizottság részére. A kérelem december 2-án került befogadásra, elbírálása még tart. Észrevételek már érkeztek, amelyekre válaszainkat 2015. január 30-ával megküldtük. Amennyiben a dokumentáció jóváhagyásra kerül, a projekt véghatárideje módosulhat. Monitoring ellenőrzésre került sor február 25-én, amelynek során a projekt véghatáridejének módosítását javasolta a Közreműködő Szervezet a folyamatban lévő 410 ágyas klinika komplex átalakítás teljesítési véghatáridejéhez igazítva.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb