Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2015. április

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

A projekt II. üteméhez kapcsolódóan a 410 ágyas klinika alagsorában a sterilizáló műszermosó, valamint az I. emelet „D”, „E” (központi műtő, Intenzív Osztály) és „C” szárny átalakítása ütemezetten halad, a jelenlegi készültségi szint 50 %. Jelenleg zajló munkálatok: erősáramú-hálózat szerelések, légtechnikai szerelések, folyosói álmennyezetet szegélyező frízek készítése, falfülkék gipszkartonozása, gipszkarton álmennyezetek folyosót szegélyező frízek kivitelezése. A 410 ágyas klinika komplex átépítése – projekt III. ütem - tárgyú szerződés aláírása folyamatban van a legjobb ajánlatot adó Ferroép Zrt.-vel, a munkálatok összértéke 1,8 millió forint.

Tárgyi munkálatok megkezdéséhez szükséges munkaterület átadásra figyelemmel a 410 ágyas épület klinikái részben a 265 ágyas klinikára költöznek át ideiglenesen. Az átköltözött egységek a következők: Traumatológiai Klinika 60 ággyal, Ortopédiai Klinika 59 ággyal, Idegsebészeti Klinika 59 ággyal. Munkaterület átadásra május közepén kerülhet sor.

A 6 egységes műtőrendszert kialakító Mediszer Kft. a szükséges tartószerkezet beépítési munkákat a tervezett ütemezés szerint elvégezte. A kivitelezés jelenlegi készültségi szintje meghaladja a 30 %-ot.

A projekt III. üteméhez kapcsolódóan a csőpostarendszer kiépítése április végére befejeződött, az oktatások megtörténtek, a kivitelező a műszaki megvalósítási dokumentációt átadta a projektvezetés részére.

 

Eszközszállítások

A 265 ágyas klinika belsőépítészeti berendezéseinek, mobil bútorainak helyszínre történő szállítása, elhelyezése, beépítése megtörtént. A leszállított mobíliák összértéke csaknem 153 millió forint. A több, mint 2000 db, 40 féle különböző bútor között van többek között 200 db irodai szék, 347 db betegtársalgó szék, 137 db öltöző szekrény. Fém raktári állványból 263 db érkezett, amelyhez kapcsolódóan 2 gördíthető iratarchiváló szekrény segíti az egészségügyi háttérmunkát.

 

Kommunikáció

A projekt nagyprojektté minősítése tárgyában Tapasztó Sándor projektmenedzser nyilatkozott a helyi médiában. Elmondta, hogy 2015. április 13-i Bizottsági Határozat értelmében hivatalosan is nagyprojektté minősítették a 265 ágyas új klinikai tömb és az SBO építését, valamint a 410 ágyas új klinika felújítását a kapcsolódó orvosi eszközbeszerzésekkel. A beruházás összköltsége 50,7 millió euró, melyből 43 millió eurót az Unió áll. A többi állami és saját forrás.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb