Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2014. május

Az új, 265 ágyas klinikai tömb szakaszos birtokba vétele a régi/új klinikáról a műtőkapacitás áthelyezésével kezdetét veszi. Ezzel párhuzamosan a 410 ágyas klinikai épületen belül is sor kerül az egyes kórházi osztályok átköltöztetésére az épület korszerűsített „A” és „B” szárnyába.

265 ágyas épület

A 265 ágyas klinikai épület használatbavételi engedélyének birtokában megkezdődik a szervezeti egységek összehangolt átköltöztetésének szervezése. A költözés szakaszosan történik, első lépésben a 410 ágyas klinikáról a 6 db műtőből álló műtőkapacitás áthelyezésére kerül sor a 265 ágyas új klinikai tömbbe. A költözést követően az új 265 ágyas épületben 8 db panelműtő rendszer szolgálja majd a korszerű betegellátást, mely a 410 ágyas klinika épületében az év végére kialakításra kerülő 6 db panelműtő rendszerrel együttesen fogja alkotni az új 14 műtős központi műtőblokkot.

 

A 410 ágyas klinika I. emelet „A” és „B” szárnyában kialakításra került a Központi Intenzív Osztály. Ide költözik az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet a Körintenzívről, tervezetten június elején. Az eddig elaprózott intenzív osztályos ágyak központosított, gazdaságos működését teszi lehetővé az újonnan kialakított osztály, ahol a betegellátás egységes szemlélettel történik, világszínvonalú ágyak, monitorok, lélegeztető gépek állnak a szakemberek rendelkezésére.

 

A szervezeti egységek költöztetése mellett továbbra is zavartalan a betegellátás.

 

410 ágyas épület

A klinikai épület komplex átépítése, a tűzvédelmi-füstelvezetési rendszer, az ahhoz kapcsolódó gépészeti és elektromos rendszer megújítása, az épület akadálymentesítése jelenleg engedélyezési eljárás alatt áll, a közbeszerzések előkészítése zajlik.

 

Eszközbeszerzés

A korszerű gyógyító, betegellátó eszközök beszerzésének nagyobb része már megtörtént, a központi sterilizáló eszközeinek beszerzéseelőkészítés alatt van. A 265 ágyas klinika bútorbeszerzésére vonatkozóan is zajlanak a belső egyeztetések. A betegellátás zavartalanságát szem előtt tartva, a beszerzett eszközök átvétele folyamatos.

 

Kommunikáció

2014. május 28-án került megrendezésre a projekt soron következő sajtóreggelije, amelyen Dr. Stubnya Gusztáv rektori biztos, Prof. Dr. Varga Endre, a Traumatológiai Klinika vezetője, Prof. Dr. Molnár Zsolt, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet vezetője és Tapasztó Sándor projektvezető nyilatkozott a projekt aktuális helyzetéről, valamint a Központi Intenzív Osztály és a Központi Műtő költözéséről.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb