Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2014.június

Az új, 265 ágyas klinikai tömbben megkezdte működését a Haematológiai osztály és járó beteg szakrendelés, valamint a Neurológiai Klinika Stroke osztálya. A műtétek június 23-tól a 265 ágyas klinika korszerű műtőiben történnek, az átmeneti időszakban mindkét műtői traktusban végezhetők beavatkozások. A 410 ágyas klinika „A” és „B” szárnyába beköltözött az AITI III., más nevén a régi Körintenzív.

Költözések: 265 ágyas épület, 410 ágyas épület

 

A biztonságos betegellátást szem előtt tartva a beköltözés szakaszosan történik a 265 ágyas klinikai tömbben. Első lépésben a II. Belgyógyászati és Kardiológiai Központ Haematológiai osztálya költözött a magasföldszint „A” szárnyába, illetve kapcsolódó járóbeteg szakrendelés is elindult ugyanazon szint „D” szárnyában. Beköltözött továbbá a Neurológai Klinika Stroke részlege az I. emelet „B” szárnyba és a Sürgősségi Belgyógyászat az I. emelet „A” szárnyba.

 

A 410 ágyas klinika 6 db műtőből álló műtőkapacitása is áthelyezésre került a 265 ágyas új klinikai tömbbe, átmeneti jelleggel a két műtői blokk párhuzamosan üzemel. A sikeres próbaidőszakot követően az új 265 ágyas épületben 8 db panelműtő szolgálja a korszerű betegellátást, mely a 410 ágyas klinika épületében az év végére kialakításra kerülő 6 db panelműtővel együttesen fogja alkotni az új 14 műtős központi műtőblokkot.

 

A 410 ágyas klinika I. emelet „A” és „B” szárnyán kialakított Központi Intenzív Osztályra költözött be az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet a Körintenzívről. Az eddig elaprózott intenzív osztályos ágyak központosított, gazdaságos működése vált lehetővé az újonnan kialakított osztályon, ahol a betegellátás egységes szemlélettel történik világszínvonalú orvos-technológiai eszközök beszerzése mellett.


1 2


Tűzmegelőzési rendszer kialakítása, komplex átépítés 410 ágyas épület

 

A klinikai épület komplex átépítése, a tűzvédelmi-füstelvezetési rendszer, az ahhoz kapcsolódó gépészeti és elektromos rendszer megújítása, az épület akadálymentesítése tervei SZMJV Önkormányzatának Építési Osztályára 2014.05.15-én benyújtásra kerültek, az építési engedély június 16-án, 37324-10/2014. iktatószámon megérkezett.

 

Eszközbeszerzés

 

A projekt során beszerzett eszközök 70 %-a megérkezett, és kifizetésre került, folyamatban van az ápolási eszközök (vizsgálólámpa, kórtermi ágy, kerekesszék, fürdető ágy) szállítása. A központi sterilizáló eszközeinek beszerzése jogorvoslat alatt van, az eredménytelenül zárult diagnosztikai eszközök beszerzése újraindításra került, a kimaradt orvos-technológiai eszközök beszerzésben az ajánlatok megérkeztek. A 265 ágyas klinika bútorbeszerzésére figyelemmel zajlanak a belső egyeztetések.


DSCF7718 DSCF7719 DSCF7738
DSCF7740 DSCF7707


Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb