Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2014. július

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 265 ágyas épület, 410 ágyas épület

A 410 ágyas klinika 6 db műtőből álló műtőkapacitásának a 265 ágyas klinikai tömbbe történő áthelyezését követő sikeres próbaidőszak után a műtétek július hónaptól a 265 ágyas klinikai tömbben zajlanak. A korszerű betegellátást az új klinikai épületben 8 db panelműtő szolgálja. Augusztus végére tervezett a 410 ágyas klinika I. emelet „D” és „E” szárnyának munkaterület átadása, amelynek előkészítése folyamatban van. A munkaterület átadást követően a kivitelezőnek 180 munkanap áll rendelkezésére az érintett épületrész átalakítására.


42.sz. KC_5612


A csőposta rendszer tervezésére, és kivitelezésére 2014. július 21-én szerződés kötésre került sor a Klimex Medical Egészségügyi Fővállalkozóval.

 

Augusztusra tervezett a jelenleg a Sebészeti Klinika épületében üzemelő röntgen berendezések 265 ágyas klinikai tömbbe történő áttelepítése, amelynek előkészítése zajlik. A hemodinamikai és eletrofiziológiai labor berendezések a 265 ágyas épületszárny műtőblokkjában kerülnek elhelyezésre.

 

Tűzmegelőzési rendszer kialakítása

 

A 410 ágyas klinikai épület komplex átépítése, a tűzvédelmi-füstelvezetési rendszer, az ahhoz kapcsolódó gépészeti és elektromos rendszer megújítása, az épület akadálymentesítése tárgyban tenderterv került összeállításra. A kivitelező kiválasztására összeállított közbeszerzési dokumentáció a Közreműködő Szervezet részére véleményezésre megküldésre került. Szerződéskötésre a sikeres közbeszerzési eljárást követően kerülhet sor.

 

Eszközbeszerzés

 

Az ápolási eszközök beszerzés során leszállított ágyak, vizsgálóasztalok, éjjeli szekrények, vizsgálólámpák, betegfürdető ágyak, ágytálmosó berendezések, kerekes székek használatba vétele a 265 ágyas klinikai épületbe beköltözött osztályokon megtörtént.

 

A központi sterilizáló eszközeinek beszerzése tárgyban folyó közbeszerzési eljárás jelenleg jogorvoslat alatt áll. Az eredménytelenül zárult, majd újra indított diagnosztikai eszközök beszerzés tárgyban június 26-án az ajánlati felhívás megjelent. A kimaradt orvos-technológiai eszközök beszerzésben az ajánlatok bontása 2014. július 5-én megtörtént.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb