Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2014. január

Épület

Az új épület használatbavételi engedélyezési eljárása tovább folytatódik ebben a hónapban is.

410 ágyas klinika tűzvédelmi rendszerének kialakítása miatti komplex átalakítás, valamint a csőposta rendszer kiépítésének tervezői egyeztetései, a szakma képviselőivel közösen, elkezdődtek.

 

Eszközátvétel – üzembe helyezés


A minőségi betegellátás érdekében, a projektben beszerzett eszközök átvétele vált hangsúlyossá tárgyhóban. A nagy értékű orvos-technológiai eszközök közül átvételre kerültek labortechnikai eszközök (sejtszámláló automata, vérgáz/ion analizátorok), műtéti kézi műszerek (sternum fűrészek), és ápolási eszközök (négy részes elektromos intenzív ágyak, gyógyszertároló szekrények). A decemberben kiépített IP telefonközpont és végpontok próbaüzeme megtörtént, a 265 ágyas épületben kiépített informatikai hálózat éles üzemeltetése megkezdődött. Az informatikai eszközökhöz kapcsolódó információbiztonsági irányítási rendszer kiépítése a végéhez közeledik, a tanúsításra február elején kerül sor.

 

0310_1
Labortechnikai eszköz: vércukormérő
0310_2
Labortechnikai eszköz: Vérgáz/ion analizátor
0310_3
Elektromos intenzív ágy


Eszközbeszerzés

 

A jogorvoslati eljárások elhúzódása miatt az ápolási eszközök beszerzés I. rész-ajánlati köre, a diagnosztikai eszközök, a sterilizáló eszközök beszerzések tovább folynak. Az ajánlatok beérkeztek a lézernyomtatók, illetve a betegirányítási eszközök beszerzésekben, szerződéskötés februárra tervezett. A 265 ágyas klinika bútorbeszerzésének előkészítése (nagyprojekti tartalom) megkezdődött.

 

 Kommunikáció

A projekt új véghatáridejére figyelemmel a kommunikációs szerződés módosítása vált szükségessé (3. szerződés módosítás), amely utóellenőrzésre Közreműködő Szervezet felé elindításra került.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb