Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2014. február

Épület

Az új épület használatbavételi engedélye 2014. február 28-án kiállításra került, a kapcsolódó hiánypótlások még zajlanak.


410 ágyas klinika tűzvédelmi rendszerének kialakítása miatti komplex átalakítás, valamint a csőposta rendszer kiépítésének tervezői egyeztetései, a szakma képviselőivel közösen, elkezdődtek. Kapcsolódóan a független mérnöki szolgáltatási szerződés módosítása utóellenőrzésre benyújtásra került.

 

Eszközátvétel – üzembe helyezés

 

Továbbra is hangsúlyos az orvos-technológiai eszközök átvétele. Tárgyhóban a nagy értékű orvos-technológiai eszközök közül átvételre kerültek a terápiás eszközök (TCI pumpa, aneszteziológiai perfúzor, PCA-pumpa, betegmelegítő készülék, defibrillátor, ideiglenes pacemaker, vérkészítmény melegítő, külső pacemaker, lélegeztető gép), a műtéti kézi műszerek (szívsebészeti feltáró rendszerek, érsebészeti feltáró rendszer, felső hasi feltáró rendszer), a képalkotó berendezések (szívkatéteres angiográfiás röntgen berendezés, elektrofiziológiai labor berendezés, echokardiográfiás ultrahang diagnosztikai készülék, hordozható ultrahang diagnosztikai készülék, portabilis lézer doppler).


0311_3
Műtéti kézi műszerek
0311_4
Estech Apollo feltáró szett


0311_5
Estech Apollo feltáró szett
0311_6
TCI pumpa


0311_7
PCA pumpa
0311_8
Kétkamrás pacemaker
0311_9
Betegmelegítő
0311_10
Defibrillátor
0311_11
Echocadiografiás ultrahang berendezés
0311_12
C-íves képerősítő
0311_13
Szívkatéteres - angiográfiás röntgen berendezés


 

Tárgyhóban leszállításra kerültek az orvosi munkaállomásokhoz beszerzett Pc-k és monitorok. Az informatikai eszközökhöz kapcsolódó információbiztonsági irányítási rendszer tanúsítására február 14-én került sor, a tanúsítvány értelmében a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ informatikai rendszere megfelel a MSZ ISO/IEC 27001:2006 szabvány követelményeinek.


0311_1 0311_2

 

Eszközbeszerzés

 

Szerződéskötésre került sor a lézernyomtatók, illetve a betegirányítási eszközök beszerzésekben. A jogorvoslati eljárások elhúzódása miatt az ápolási eszközök beszerzés I. rész-ajánlati köre, a diagnosztikai eszközök, a sterilizáló eszközök beszerzések tovább folynak. A 265 ágyas klinika bútorbeszerzésében a belső egyeztetések zajlanak.

 

Kommunikáció

 

Tárgyhóban két magas rangú politikai látogatásra került sor. Február 6-án Orbán Viktor és delegációja tette megtisztelő látogatását a 265 ágyas klinikai tömbben, ahol megtekintették az uniós támogatással megvalósult épületszárnyat, valamint a Sürgősségi Osztályt. Február 26-án Botka László polgármestert és Bajnai Gordont látta vendégül a Klinikai Központ a 265 ágyas klinika épületben.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb