Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2014 december

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 410 ágyas épület

Kivitelező Ferroép – Aktív Konzorcium a projekt II. üteméhez kapcsolódóan a 410 ágyas klinika I. emeletén tovább folytatja a bontási-falazási, vakolási munkálatokat, a gipszkarton falak elkészítését, a homlokzati hőszigetelést, az erősáramú és gyengeáramú alapszereléseket, a víz-, csatorna alapszereléseket, a légtechnikai alapvezeték szereléseket, az orvosigáz vezetékek szerelését.

A projekt III. üteméhez kapcsolódóan a csőposta rendszer kiépítése tovább folytatódik. A kórházi csőposta rendszerben szállíthatóak laboratóriumi minták, a tárolt vérkészítmények egységei, laboreredmények egyaránt. A pneumatikus rendszer közvetlen kapcsolatot hoz létre a Laboratóriumi Medicina Intézet, az SBO, a Központi Műtő, a Stroke osztály, valamint az Invazív Kardiológia között.

 

Költözés

Az Invazív kardiológiai osztály és az Elektrofiziológiai labor is beköltözött az új, 265 ágyas klinikai tömbbe, így egy helyen látják el a súlyos ritmuszavarban, valamint koszorúér-betegségben szenvedő betegeket, illetve elérhetővé válik számukra épületen belül a központi intenzív osztály és a diagnosztika is.

 

Eszközszállítások

A 265 ágyas klinika fennmaradt mobíliáinak leszállítása jövő év első negyedévében tervezett, a kapcsolódó közbeszerzési eljárás során az ajánlatok bontása megtörtént, jelenleg a hiánypótlások zajlanak.

 

Kommunikáció

2014. december 9-én sajtóreggeli került megrendezésre, amelyen Dr. Ungi Imre, az Invazív Kardiológiai Részleg részlegvezető egyetemi docense, Dr. Sághy László, az Elektrofiziológiai Labor laborvezető egyetemi adjunktusa és Tapasztó Sándor projektvezető nyújtott tájékoztatást az új 265 ágyas klinikai tömbbe beköltöző integrált keringési központ működéséről és a projekt jelenlegi helyzetéről.


12

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb