Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2014.augusztus

Infrastrukturális fejlesztés előrehaladása: 265 ágyas épület, 410 ágyas épület

Augusztus hónapban sikeresen lezárult a központi sterilizáló eszközeinek beszerzése, a nyertes beszállítókkal, valamint a tervezővel az infrastrukturális kialakításról szóló egyeztetések folyamatban vannak. Munkaterület átadásra tervezetten szeptemberben kerül sor. Párhuzamosan megkezdődik a 410 ágyas klinika I. emelet „D” és „E” szárnyának és az alagsor „E” szárnyának felújítása, a kivitelezőnek 180 munkanap áll rendelkezésére a munkálatokra.

 

A csőposta rendszer tervezése megkezdődött, a tervek 2014. szeptemberben készülnek el, a kivitelezési határidő a tervek jóváhagyásáról számított 120 nap.

 

Szeptemberben kerül sor az Elektrofiziológiai és hemodinamikai röntgenlabor berendezések áttelepítésére a 265 ágyas klinikai tömbbe, párhuzamosan az érintett osztályok átköltözése is megkezdődik szakaszosan.

 

Folyamatban lévő beszerzések

 

A 410 ágyas klinikai épület komplex átépítése, a tűzvédelmi-füstelvezetési rendszer, az ahhoz kapcsolódó gépészeti és elektromos rendszer megújítása, az épület akadálymentesítése tárgyban tenderterv került összeállításra. A kivitelező kiválasztására összeállított közbeszerzési dokumentáció a Közreműködő Szervezet részére véleményezésre megküldésre került. Észrevétel ez idáig nem érkezett. A projekt III. ütemeként kezelt komplex átalakításhoz kapcsolódó független mérnöki szolgáltatás beszerzésére elindításra került a közbeszerzési eljárás, amely szintén Közreműködő Szervezeti jóváhagyásra vár.

 

Eszközbeszerzés

 

A jogorvoslati eljárás miatt elhúzódó központi sterilizáló eszközök beszerzése sikeresen lezárult, párhuzamosan a kimaradt orvos-techonlógiai eszközök beszerzése is, így mindkét eljárásban szerződéskötés tervezett szeptember első felében. Az eredménytelenül zárult, majd újraindított diagnosztikai eszközök beszerzés tárgyban eredményhirdetésre került sor, a szerződéskötés a folyamatban lévő 9. sz. Támogatási Szerződés módosítás jóváhagyása után lehetséges. A projektben tervezett eszközbeszerzések (orvos-technológai és egyéb eszközbeszerzések) a 265 ágyas klinika mobil bútorainak beszerzésen kívül lezártnak tekinthetők.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb