Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2013. március

A 265 ágyas klinikán a gépészeti berendezések beépítésre kerültek.

1 1b

Lakatos szerkezetek

A tetőn elhelyezkedő épületgépészeti berendezések részére kialakított fémszerkezetek az előző hónapban elkészültek, most a berendezések kerültek elhelyezésre.

2 3

Nyílászárók

A homlokzati szigetelések előtt a külső állványokról az ablakok körüli EPDM lemez légzárások beépítése kezdődött meg és jelenleg 20 százalékos készültségen áll.

5 6

Az épületben lévő gipszkarton falak csaknem teljes egészében elkészültek és a fémtokos ajtók is folyamatosan a helyükre kerülnek.

7 8
9 10

Tetőszigetelés

A lapostetőn a vízszigetelésre kerülő hőszigetelési és rétegrend kialakítása tovább folytatódik.

11 12

A falak felületképzési feladataival közel 100 százalékban elkészült a kivitelező, csak a földszinten, az első emeleten és a negyedik emeleten maradtak glettelési munkák. Ezen szinteken a készültségi fok 90, 85 és 90 százalékos.

13 14

A tömör gipszkarton álmennyezetek is kialakításra kerültek. A földszint és a magasföldszint kivételével az álmennyezetek már a helyükön vannak.

 

Kerítés, bejáratok, utak

A külső parkoló és tűzoltó út alépítmény munkái a végleges burkolat kivételével elkészültek.

 

Gépészet

Fűtési strang vezetékek szerelése november hónapban megkezdődött és március hónap végéig 95%-os készültségben áll.

Az orvosi gázhálózat gipszkarton falakba történő beszerelése is befejeződött, a gázhálózat alapvezetékének készültségi foka a földszinten 75, a magasföldszinten és az első emeleten 80, a második és harmadik emeleten pedig 100 százalékos.

A légtechnikai rendszer csaknem teljes hálózata kiépült az épületben. A tűzivíz hálózat a magasföldszinten 10, az első emeleten 90, a második és a harmadik emeleten 100 százalékos kiépítettséggel bír.

15 16
17 18

Épületelektromosság

A falakba kerülő elektromos erős- és gyengeáramú hálózat védőcsövezése az épületben elkészült. Az álmennyezetek feletti elektromos védőcsövezés készültségi foka a földszinten 50, a magasföldszinten 85, az első emeleten 90, a második és harmadik emeleten 100 %-os. A kábeltálcák szerelése valamennyi szinten 100 százalékos. A földszinti transzformátorok, a középfeszültségű kapcsoló-berendezések, valamint a főelosztó leszállításra és telepítésre kerültek. A tetőre kerülő aggregátorok telepítése megtörtént.

19 19a
19b

410 ágyas klinikai épület

A kivitelező ebben a hónapban tovább folytatja az orvosi gázhálózat és a légtechnikai gerinchálózat építését.

20 21

 Kommunikáció

Március hónapban a projekt előrehaladásáról PR cikk jelent meg az országos terjesztésű Világgazdaság című napilapban, valamint rövid hírt sugárzott a helyi Rádió88 kereskedelmi rádió.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb