Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2013. május

Májusban tovább folytatódott az épület külső szigetelése. Ütemezetten halad a belső helységek csempézése és a padlóburkolat kialakítása is.

1 2
2b

265 ágyas épület

 

Nyílászárók

Az ablakok körüli EPDM lemez légzárás beépítése 70 százalékban elkészült. A homlokzati fém ajtók 90 százaléka a helyére került.


3 4


Szárazépítészeti munkák

Az épület első emeletén még nem fejeződtek be a gipszkarton falazási munkák; a készültségi fok 98 százalék.

5 6


Belső ajtótokok

A belső fém ajtótokok beépítése a magasföldszinten 98, az első emeleten 95, a második és a harmadik emeleten 100 százalékos. A negyedik emeleten az ajtótokok 85 százaléka beszerelésre került.

7 8


Felületképzési munkák

Még folynak a glettelési munkálatok a földszinti, az első és a negyedik emeleti oldalfalakon, a vakolt, vasbeton födémeken. A földszinten már 97 százalékos, míg az első és negyedik emeleten 95 százalékos a készültségi fok.

9 10

A gipszkarton álmennyezetek közel teljesen elkészültek az épület minden szintjén. A földszinten 98, az első emeleten 95 százalékos a munka teljesítése.

A gipszkarton álmennyezetek és oldalfalak glettelése vonatkozásában minden szinten tovább haladt a kivitelező.

Az álmennyezetek glettelése a földszinten 96, a magasföldszinten 95, az első emeleten 93 százalékos. A második és a harmadik emeleten ezzel a feladattal elkészültek a szárazépítészeti szakemberek.

A gipszkarton oldalfalak esetében már csak az első emeleten folyik munkavégzés, a készültségi fok 95 százalékos.

11 12


Homlokzati szigetelési munkák

Tovább folytatódik az épület homlokzatának szigetelése. A keleti homlokzat 75 százaléka szigetelésre került, míg a nyugati homlokzaton befejeződtek a munkálatok.

A homlokzati árnyékolók felszerelése is tovább folytatódott. A keleti homlokzaton az árnyékolók 60 százaléka került fel, a nyugati homlokzaton pedig már 50 százalékos a készültség.

13 14


Aljzatkiegyenlítés

Az aljazat kiegyenlítési munkák töretlenül haladnak a földszinten, a magasföldszinten és az első emeleten, 95-95, illetve 90 százalékos készültségi fok mellett.

 

 

Csempeburkolatok

A helységek csempeburkolatának készítése is folyamatban van. A második és a harmadik emeleten már 95 százalékban elkészült a kivitelező, a magasföldszinten a hidegburkolat 5 százaléka került a helyére.

15 16


Álmennyezetek festése

Az álmennyezetek és mennyezetek festésével a földszinten és a magasföldszinten haladt tovább a kivitelező. Ezen szinteken 75, illetve 80 százalékos a készültség.

 

Kertészeti munkák

Májusban a tetőszinteken 90 %-ban megtörtént a termőföld feltermelése, elterítése.

 

Felvonók

A hónapban elkészült a 7., 8. és a 9. számú teherfelvonó. Az 1. és 4. számú felvonók készültsége 40 százalékos.

 

Üvegszövet tapéta készítése

A kivitelező nagy erőkkel kezdte meg a tapétázási munkálatokat. A földszinten és a magasföldszinten 40 százalékos, az első emeleten pedig 50 százalékos a tapétával bevont felület. A második, illetve a harmadik emeleten közel készen állnak a szakemberek. Itt már 95-95 százalékos a készültségi fok.

 

Padlóburkolat

Megkezdődtek a kerámia padlóburkolási munkálatok is májusban. A hónap végére a második és a harmadik emeleten 60, illetve 80 százalékos a teljesítés.

17 18


Oldalfalak festése

Jó ütemben haladnak a festők az épületben. A földszinten 20, a magasföldszinten és az első emeleten 30 százalékos a készültség, a második és harmadik emeleten pedig már félúton járnak ezzel a feladattal.

 

Szerelt táblás homlokzat burkolat

Miután elkészült a nyugati homlokzat szigetelése, megkezdődhet a táblás burkolat felhelyezése. Ennek első lépése az acél tartóváz szerkezetének kialakítása, ami jelenleg 70 százalékos.

 

Gépészet

Az orvosi gáz alapvezetékének szerelésével tovább haladtak a gépész szakemberek. A földszinten 85, a magasföldszinten 95, az első emeleten 92 százalékos a vezetékek felszereltsége.

A szabadon szerelt gépészeti csövek elhelyezése a földszinten és a magasföldszinten 98, az első emeleten pedig 95 százalékos.

20 21


A tűzivíz vezeték építése már csak a földszinten és az első szinten folytatódott májusban. Az első emelet el is készült, a földszint pedig kész közeli állapotban, 98 százalékos készültségi fokon áll.

A gépészeti vezetékek szigetelésével a földszinten haladt tovább a kivitelező, ott már a vezetékek 98 százaléka szigetelést kapott.

A szobák hűtőgerendái az épület teljes egészében beépítésre kerültek. A radiátorok felhelyezése folyamatban van.

22 23

Az első emeleten még tart az álmennyezetek feletti elektromos védőcsövezés 98 százalékos készültségi fok mellett, az erős és gyengeáramú rendszerek kábelbehúzása pedig a magasföldszinten, a második és harmadik emeleten is elkészült.

 

10 kV – os kábel

A belső tűzoltó út és az épület között meglévő 10 kV-os kábel kiváltását a DÉMÁSZ május 28-án elvégezte.

 


410 ágyas klinikai épület

 

Építészeti munkák

A tömör fix álmennyezetek és ajtótokok beépítése megtörtént, valamint elkészült a felvonó acélszerkezete is.

24 25


Épületelektromosság

A falakban és az álmennyezetek felett az elektromos kábelezési munkákkal maradéktalanul elkészült a kivitelező.

26 27

Gépészet

A falakba kerülő gépészeti alapvezetékek horonyvésése befejeződött. A légtechnikai és az orvosi gázhálózat gerincvezetékének kiépítettsége egyaránt 95 százalékos. Az álmennyezet feletti gépészeti szerelések 98 százalékban teljesültek.

A légtechnikai gépház akusztikai szigetelése és gépészeti csőszerelése is megkezdődött. A szigetelés 98, a csőszerelés pedig 50 százalékos készültségben van.

A 134. számú gépházból a légtechnikai gépek elbontása megtörtént, helyet adva az új gépeknek, melyek beszerelésével szintén végeztek a szakemberek ebben a hónapban.


28 29

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb