Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2013. január

Az év első hónapjában az új klinikai épület belső falazása elkészült. A szárazépítészeti, a szigetelési és a gépészeti munkálatok a tervek szerint haladnak.

1 2

Nyílászárók és függönyfalak

Az épület egyik oldalát borító függönyfal üvegezése befejeződött, a homlokzati nyílászárók beépítése folyamatos.

A legyártott homlokzati fém ajtók 70 százalékban a helyükre kerültek.

3 4
4b

Szárazépítészeti munkák

Az épület harmadik emeletén megkezdődött a gipszkarton falváz felállítása és borítása. A falak egyoldali borítását a gépészeti és a villamos vezetékek helyének kialakítása követi.

6 5
7 8

A gipszkarton falak jelenlegi készültségi szintje 50 %, a felállítással párhuzamosan történik a fémtokos belső ajtók beépítése. A földszinten, a magasföldszinten, az első és a második emeleten az ajtók beszerelésének készültségi foka elérte a 90 százalékot.

 

Tetőszigetelés

A tetőszigetelés komplett rétegrendjének kialakítása tovább folytatódik. A lapos tetők víztartása műszaki ellenőr jelenlétében ellenőrzésre került. A szigetelés készültségi foka 90 százalékos.

9 10

Az épület szintjeinek aljzatbetonozási munkáival hamarosan végez a kivitelező. A magasföldszinten 90, az első emeleten 98, a harmadik emeleten 95 százalékos a készültségi fok.

A falak vakolása is a végső fázisba került. A negyedik emelet kivételével – ahol a felületek 95 százaléka van kész – már minden szinten befejeződött a vakolás és a tisztasági festés. A belső szereléseket megelőzendő, az elektromos és az épületgépészeti helyiségek glettelése és festése is megtörtént.

 

Gépészet

A fűtési vezetékhálózat és a vízvezetékrendszer kiépítése 85, illetve 90 százalékos.

Az épület légtechnikai gerinchálózata a földszinten és a magasföldszinten kialakításra került; az első és második emeleten 90 százalékos, a harmadik emeleten 80 százalékos kiépítettséggel bír.

Az ágvezetékek kialakítása a földszinten, a magasföldszinten és az első emeleten közel teljes körű.

11 12
13 14

Épületelektromosság

A negyedik emelet kivételével a kábeltálcák felszerelésre kerültek, a hálózat kialakítása a kábelhúzási munkálatokkal folytatódik.

 

410 ágyas klinikai épület

Az orvosi gázhálózat gerincvezetéke 60 százalékban készült el az épület „A” és „B” szárnyában. A légtechnikai gerincvezetékek kiépítésének készültségi foka 20 százalékos.

15 16
17

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb