Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2013. február

A kivitelező nagy erőkkel folytatja az új klinikai épület belsőépítészeti munkálatait.

1

Lakatos szerkezetek

A tetőre kerülő gépészeti tetőfelépítményeket készre jelentette a kivitelező.

A parkolóból felvezető lépcső korlátainak szerelése megtörtént. Február végén megkezdődött a haemodinamikai helységek padlócsatornáinak kialakítása, melynek készültségi foka jelenleg 10 százalék.

Az épület tetejére kerülő fémszerkezetek elkészültek. A napkollektorok tartószerkezetének helyszíni szerelése befejeződött. A géptartó keretek várhatóan márciusban kerülnek felszerelésre. Ebben a hónapban a fedett parkoló lamella burkolatát tartó acél falváz szerkezete is gyarapítja a befejezett munkák körét.

2 3
4


Szárazépítészeti munkák

A gipszkarton falak felállítását folyamatosan végzi a kivitelező. A földszinten 100 százalékos, a magasföldszinten és az első emeleten 95-95 százalékos, a második emeleten 85 százalékos, a harmadik emeleten 75 százalékos a készültségi fok, már csak a negyedik emelet vár beépítésre.

A belső ajtók elhelyezése az épület földszintjén, magasföldszintjén, illetve az első, a második és a harmadik emeleten közel teljes. A negyedik szinten az ajtók fele került a helyére.


5 6
7 8

Tetőszigetelés

A lapostetőn a vízszigetelésre kerülő hőszigetelési és rétegrend kialakítása jelenleg folyik, a komplett rétegrend kialakítást tekintve a készültségi fok 99 százalék.

9 10

Az aljzatbetonozás, a falak vakolása és tisztasági festése minden emeleten elkészült. Ezt követően elkezdődtek a falak és a födémek glettelési munkái. Ezen feladatok az épület egészét tekintve félkész állapotban vannak.

11 12

Kerítés, bejáratok, utak

A külső parkoló és tűzoltó út alépítmény munkái ebben a hónapban megkezdődtek. Az ehhez szükséges csapadékvíz elvezető csatorna és gázvezeték fektetési munkákat a kivitelező februárban elvégezte.

 

Gépészet

A fűtési és vízvezeték hálózat kiépítettsége egyaránt 95 százalékos. Az orvosi gázhálózat gipszkarton falakba történő beszerelése 65 százalékos.

Eközben a szabadon szerelt, álmennyezet feletti gépészeti csövek kialakítását is végzi a kivitelező.

Megkezdődött a tűzivíz vezeték hálózatának építése. A második és harmadik emeleten 25 százalékban valósultak meg ezek a feladatok.

A légtechnika gerinchálózata a negyedik emelet kivételével kész közeli állapotban van. A legfelső szinten most indultak el a rendszer kialakításának munkálatai.

 

10 kV – os kábel - terület előkészítés

Az 5-6 tengelyek között húzódó és majdan becsatlakozó 10 kV-os kábelek alépítményeinek kiépítése a Semmelweis utca felöli tűzoltó felvonulási út alatt lévő szakaszon ebben a hónapban elkészült.

13 14

Épületelektromosság

A védőcsövezés és a kábeltálcák felszerelését követően megkezdődött az erős és gyengeáramú kábelek behúzása. A hálózat az első emeleten már 50 százalékos, a harmadik emeleten pedig 20 százalékos kiépítettséggel bír.

15 16

410 ágyas klinikai épület

A kivitelező ebben a hónapban tovább folytatja az orvosi gázhálózat és a légtechnikai gerinchálózat építését.

17 18
19 20

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb