Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2013. április

Áprilisban megkezdődött az új épület homlokzatának szigetelése

1 2
3

265 ágyas épület

 

Nyílászárók

Az ablakok körüli EPDM lemez légzárás beépítése jelenleg 50 százalékban elkészült. A homlokzati fém ajtók 80 százaléka a helyére került.

4

Szárazépítészeti munkák

Az épület első emeletén még folynak a gipszkarton falazási munkálatok. Itt 98 százalékos a készültségi fok. Az épület többi szintjén ezzel a feladattal már végeztek a szakemberek.

5 6

Belső ajtótokok

A belső fém ajtótokok beépítése a magasföldszinten, az első, a második és a harmadik emeleten 95 százalékos. A negyedik emeleten az ajtótokok 3/4-e a helyén van.

9 10

Szerkezetépítés

A lapostetőre kerülő gépek vasbeton gerenda alapjai a helyükre kerültek, így folytatódik a tetőszinti gépészeti berendezések telepítése.

7 8

Felületképzési munkák

Már csak a földszinti, az első és a negyedik emeleti vasbeton oldalfalakon, a vakolt, vasbeton födémeken folynak glettelési munkák. Ezen szinteken a készültségi fok 95 százalékos.

Az épület tömör gipszkarton álmennyezetei a földszinten és az első emeleten 95 százalékban elkészültek, a többi szinten befejezte ezen munkálatokat a kivitelező.

 

A gipszkarton álmennyezetek és oldalfalak glettelése vonatkozásában is az utolsó simításokat végzik a szakemberek. Az álmennyezetek glettelése a földszinten, a magasföldszinten és az első emeleten 90 százalékos, míg a második és a harmadik emeleten 98 százalékos.

 

Ezen munkafolyamat a gipszkarton oldalfalaknál is a végéhez közeledik. Az első emeleten még zajlik a szárazépítészeti munka, ott 95 százalékos a készültségi fok.

Az elektromos és gépészeti helyiségek belső glettelési, festési munkái elkészültek, mivel a belső szerelések miatt később a felületképzés kialakítása nehézkes lenne.


11 12


Homlokzati munkák

E hónapban elkezdődött az épület homlokzatának szigetelése. A munkát a keleti és a nyugati homlokzatok állványozása előzte meg. Az épület keleti homlokzatának 70 százaléka szigetelésre került.

Ezzel egy időben a homlokzati árnyékolók felszerelése is megkezdődött az épület keleti homlokzatán. A készültségi fok jelenleg 50 százalékos.

13 14
15

Hidegburkolás

Az épületben az aljzatkiegyenlítési munkák a második és harmadik emeleten befejeződtek, a földszinten, a magasföldszinten és az első emeleten 90 százalékos készültségi fokon állnak.

Ezzel párhuzamosan az épület egyes helyiségeiben már a csempeburkolat kialakítását is megkezdte a kivitelező; a második és a harmadik emeleten 5 százalékos a készültség.

16 17
18

Festés

Az álmennyezetek és mennyezetek festése a földszinten 50, a magasföldszinten 70, az első emeleten 80, a második emeleten 85, a harmadik emeleten pedig 90 százalékos készültségű.

19

Kertészeti munkák

A tetőszinteken elkezdődött a zöld tető kialakítása. Ennek első lépése a föld feltermelése és egyenletes elterítése. A tető körüli támfalak elhelyezése 95 százalékos.

20 21

Felvonók

Áprilisban elkészült a 2 teherfelvonó acél vázszerkezete.

 

Gépészet

A fűtési strang-, valamint a víznyomó vezetékek teljesen kiépültek, ahogyan az orvosi gázhálózat gipszkarton falakba kerülő részei is. Az orvosi alapvezeték szerelés készültsége a földszinten 80, a magasföldszinten és az első emeleten 90, a második és a harmadik emeleten pedig 100 százalékos.

A szabadon szerelt gépészeti csövek elhelyezése a földszint, a magasföldszint és az első emelet kivételével befejeződött, a három szinten a munkák 95 százalékban elkészültek.

22 23

A légtechnikai gerincvezetékek mellett már az ágvezetékek hálózata is csaknem teljesen kiépült. A tűzivíz vezeték építése a földszint és az első emelt kivételével – ahol a készültségi fok 95-95 százalékos – már befejeződött.

 

A gépészeti vezetékek szigetelésével is jó ütemben halad a kivitelező. Csupán az épület negyedik emeletén nem kezdődtek meg a szigetelések. A többi szinten már a végső simításokat végzik az épületgépészek.

24 25

A hűtési és fűtési rendszer újabb elemei kerültek beépítésre és elhelyezésre.

A második és harmadik emeleten az összes szobai hűtőgerenda felszerelésre került, míg a magasföldszinten és az első emeleten 50 százalékos a beépítettségük.

A radiátorok felhelyezése a földszinten 30, a magasföldszinten és az első emeleten 60, a második és a harmadik emeleten pedig 100 százalékos.

A kazánok, a gépházakba kerülő légtechnikai gépek, a tetőszinti kondenzátorok és a kinti hűtőgerendák helyreszállítása és telepítése is megtörtént.

26 27

Épületelektromosság

A kültérre csatlakozó KPE védőcsövek elhelyezése folyamatban van. A ciszterna tartály elektromos védőcsöveinek elhelyezése elkészült.

Az első emelet kivételével az álmennyezet feletti elektromos védőcsövezés az épületben elkészült.

28

A földszinti, magasföldszinti, első, második és harmadik emeleti kültéri elosztószerkezetek telepítésre kerültek.

Az erős és gyengeáramú rendszerek kábelhúzásának készültsége a földszinten és a magasföldszinten 98, az első emeleten 95 százalékos, a második és a harmadik emeleten pedig 100 %-os.

 

410 ágyas klinikai épület

 

Épületelektromosság

A falakba és az álmennyezetbe kerülő elektromos kábelezési munkák 90 százalékban, míg a kábeltálcák kialakítása maradéktalanul elkészült ebben a hónapban.

 

Gépészet

A légtechnikai és az orvosi gázhálózat gerincvezetékének kiépítettsége egyaránt 90 százalékos. Az álmennyezet feletti gépészeti szerelések 75 százalékban, míg a falba kerülő gépészeti szerelések teljeskörűen teljesültek.

A légtechnikai gépházban a légtechnikai gépek telepítése megtörtént.

29 30
31 32



Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb