Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2012. március - április

A közműfeltárásokat az ideiglenes vízhálózat kiépítése követi, majd az építési területen megkezdődnek a próbacölöpözési munkák.

 

A cölöpözés során - mely fontos részét képezi az alapozási munkálatoknak - 169 darab cölöp készül el. Az alapozási folyamatokkal párhuzamosan épülnek az új közművezeték-szakaszok, illetve az ehhez tartozó csatlakozó aknák is.


P3120009 DSCN0052
DSCN0051 IMGP5294


Ebben az időszakban befejeződik a majdani Sürgősségi Osztály területelőkészítése is, a klinika túloldalán a mentőfeljáró rámpa és forduló szerkezeti elemei kerülnek elbontásra.

 

Az orvosi eszközök közül elsőként 14 db panelműtő rendszer kerül beszerzésre. A nyertes ajánlattevő a Mediszer Kft., akivel április 14-én aláírásra kerül a szerződés. A beszerzésre kerülő 14 db panelműtő rendszerből 8 db az új 265 ágyas épületbe, míg 6 db a 410 ágyas épületbe kerül. Az aláírást követő sajtóreggelin Prof. Dr. Varga Endre, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Központi Műtő és Sterilizáló vezetője ismertette az újonnan beépítésre kerülő, modern panelműtő rendszer előnyeit. Ez a beszerzés hozzájárul a legmodernebb, napjaink színvonalának teljes mértékben eleget tevő sebészeti ellátás megvalósításához mind az új, mind pedig a már meglévő klinikai szárnyban, ezzel is elősegítve a jövőben az egységes minőségű és korszerű betegellátást.

 

A panelműtő rendszer mellett más eszközbeszerzések is ütemesen haladnak. A sebészeti vágók, sterilizáló, a képalkotó diagnosztika, az ápolási és műtéti eszközök műszaki és szakmai egyeztetései folyamatosan zajlanak.

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb