Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek, Események  --  Hírek







2012. július - augusztus

Már látható az újonnan épülő klinikai épület mérete. Az alapozási munkálatok után szemmel láthatóan felgyorsul a munka az építkezés területén. A pillérek elkészítése után megkezdődik a földszint falainak felhúzása, amelyet a földszinti födém megépítése követ.

Ebben a hónapban gördülékenyen folytatódik az építkezés. Az első emeleti pillérek is kivitelezésre kerülnek, így megkezdődhet az 1. szint falainak felhúzása is. A magasföldszintre érkező lépcsőházak elkészülnek. A hónap végére a komplett szennyvízvezeték hálózat is kiépítésre kerül.

IMG_20120917_153446 IMG_20120917_153456
DSCN0453



Július közepén a 410 ágyas klinikai épület 1. emelete „A” és „B” szárnyának munkaterületét is átveszi a kivitelező. Így itt is megkezdődik a munka az álmennyezetek, elektromos berendezések és gépészeti berendezések elbontásával.

 

Egyeztetés zajlik a 10 kV-os kábel áthelyezésének további munkálataival kapcsolatban.

 

A munkaterület átvételével egy időben tájékoztató táblák kerülnek kihelyezésre, melyek a látogatók figyelmét is felhívják az épületben zajló fejlesztésre.

 

A sebészeti vágók beszerzésére vonatkozó felhívásra beérkeznek az ajánlatok.

 

Július hónapban újabb sajtóreggeli kerül megrendezésre, melyen az új 265 ágyas klinikai épület kivitelezési munkálatairól, a projekt jelenlegi helyzetéről, előrehaladásáról, valamint ezzel kapcsolatos aktuális információkról kapnak tájékoztatást a sajtó képviselői. A projekt vezetője mellett, Dr. Majó Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság, főigazgatója is tájékoztatást ad a projektről.

 

Augusztusban már az új klinikai épület 1. emeleti födémszerkezetének építése zajlik, ahogy láthatjuk a képeken. A további szintek szerkezetépítése még az őszi időszakban megtörténik, így a télen zavartalanul folytatódhat a kivitelezés a gépészeti, belsőépítészeti munkákkal.


DSCF3200 IMG_20120912_151852
DSCN0629 DSCF2893

Infoblokk3_ERFA uszt_logo_rgb