SZTE Karriernapok logo

Felkészítő Programok: 2022. április 7-12.

SZTE Állásbörze: 2022. április 12.


igykeszulj_fejlec

Így készülj! - Még több tipp a Karriernapok előtt

Az SZTE Karriernap idén ősszel, 2021. október 19-én (kedden) ismét az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs központban várja az érdeklődőket. Olvasd el tippjeinket, készülj velünk!

Határozd meg pontosan, milyen állást/gyakornoki helyet keresel


Korábbi cikkünkben már meséltünk arról, hogy nagyon fontos az önismeret: saját személyiségtípusunk megismerése segíthet a karriertervezésben is. A bizonytalanságot a HR-esek sem szeretik, ezért nagyon fontos, hogy ha több szakterület érdekel, akkor is konkrét kérdésekkel keresd fel a stand képviselőit.


Nézd meg előre, hogy milyen cégek jelennek meg a karriernapokon


Az idei Karriernapokon több, mint 30 cég vár Téged. Nézz utána, melyik cég milyen szakterületen tevékenykedik, milyen múlttal, céges kultúrával rendelkezik. Ezt egyszerűen megteheted, ha rákeresel a cég nevére - így nem érhet váratlanul a találkozás. A rendezvényen résztvevő cégek listáját ITT találod.


Megfelelő öltözék


A hétköznapinál elegánsabb öltözékben érkezz (mintha interjúra mennél), kerüld az élénk színeket, légy ápolt (cipő, kéz, haj), lányoknak a természetes hatású smink, szolíd ékszer ajánlott. Fiúknak a farmer és egy csinosabb ing tökéletes karriernapi öltözet.


Önéletrajz, motivációs levél


A Karriernapok előtt mindenképp aktualizáld az önéletrajzodat. A Felkészítő Programok keretében személyes tanácsadásokon is részt vehetsz, de hasznos cikkekkel, előadásokkal is készülünk erre a feladatra! A Te dolgod csak annyi, hogy rendszerezd az adatokat, öntsd formába, legyen kéznél a kinyomtatott CV a Karriernapon, október 19-én!

 

A jelentkezésed utánkövetése


A Karriernapok végén tudd, hogy pontosan melyik céghez adtad be a pályázatod.

Ha több helyre is beadtad a pályázatod és több visszajelzést is kaptál, jegyezd fel, hol mikor várható továbblépés a kiválasztási folyamatban. Ha ezt megteszed és akár több pozitív visszajelzést kapsz, akkor tudsz rangsorolni, hogy melyik munka miért volt szimpatikus. Ez nagyban megkönnyíti a döntésedet.