Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

2012 őszi programok
A Szegedi Tudományegyetem számos kulturális rendezvénye kötődik az intézmény egykori kutatójához és rektorához, Szent-Györgyi Alberthez, aki 80 éve fedezte fel a C-vitamint és 75 éve vette át a tudományos teljesítményét elismerő Nobel-díjat. A szegedi egyetem nemzetközi hírű tudósának polihisztori összetettségű személyiségét idézi meg, gazdag életműve előtt tiszteleg – többek között – az alábbi kulturális programokkal.
Ősszel is folytatódik Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulója alkalmából rendezett konferencia-sorozat.
A Szegedi Tudományegyetem egykori kutatóját és rektorát, Szent-Györgyi Albertet ünnepli a 2012. évben, aki 80 éve fedezte fel a C-vitamint és 75 éve vette át a tudományos teljesítményét elismerő Nobel-díjat. A szegedi egyetem nemzetközi hírű tudósának gazdag életműve előtt hangversennyel és ősbemutatós koncerttel is tiszteleg.
A sport emberformáló és kulturális szerepét is nagyra tartotta Szent-Györgyi Albert, a Szegedi Tudományegyetem egykori kutatója és rektora, aki 80 éve fedezte fel a C-vitamint és 75 éve vette át a Nobel-díjat. A szegedi egyetem nemzetközi hírű tudósa jeles sportember is volt. Erre hívják föl a figyelmet az SZTE 2012. emlékéve sportprogramjai, kiállításai.
Érdekesnek ígérkezik a Szabadegyetem – Szeged őszi szemesztere is, ahol a különböző karok képviselői a hozzájuk kötődő aspektusból beszélnek majd a nagy elődről: a jogi fakultás például a Szent-Györgyit is érintő szerzői jogi kérdésekről, a bölcsészek pedig irodalomszervező és irodalmár mivoltáról.