weboldal__zarokep-02

Töretlenül mozgásban az SZTE – csatlakozz te is!

 

Nem tétlenkednek a Szegedi Tudományegyetem polgárai: a napokban lezárult „Kerülj Képbe!” akciót követően, április 7-én elstartolt a centenáriumhoz kapcsolódó „SZTE 100” verseny is.

 

A „Kerülj Képbe!”, az SZTE Sportközpont és Sportiroda „edzősképgyűjtő” kampánya nagy sikerrel zárult az egyetemi polgárok körében – a meghirdetett kihíváshoz több száz hallgató, valamint egyetemi dolgozók is csatlakozott. „Örökíts meg te is egy pillanatot edzés közben! Töltsük meg képeken keresztül élettel és mozgással az egyetemet!” – szólt az SZTE Sportközpont felhívása. A feltöltött képekből egy mozaik készült, ami a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalát rajzolja meg.


A felhívás célja volt, hogy a távoktatás és bezártság okozta elszigeteltség ellenére is megélhessék az egyetem hallgatói és dolgozói a sport összetartó erejét. A célként kitűzött képmozaik bő ezer képpel teszi igazán élettel telivé a Rektori Hivatal épületét, az elkészült mozaik pedig emlékül szolgálhat, hogy az egyetemi sport az online időszakban sem marad el. - Bízunk benne, hogy a jövőben kontakt foglalkozásokon és eseményeken keresztül is folytathatjuk a pezsgő sportéletet az egyetemen – nyilatkozták a „Kerülj Képbe!” akció szervezői, az SZTE Sportközpont / Sportiroda munkatársai. – Amíg ez nem lehetséges, addig is online kihívásokkal készülünk minden sportolni vágyó hallgató, dolgozó és alumni tag számára az SZTE Alma Materrel együttműködve.

weboldal__zarokep-01

 

A népszerűsítésbe bekapcsolódtak és jó példával jártak elöl a Szegedi Tudományegyetem sportéletének szerves részét képező és az egyetemmel együttműködő sportegyesületek, az egyetemen tanuló élsportolók, válogatott sportolók és tanárok is. (Naturtex-SZTE-Szedeák, MVM Szegedi Vizisport Egyesület, CFS Guardians Amerikai Futball Club, SZRSE röplabda, Szeged SZTE Női Vízilabda csapat, Szegedi Vízilabda Egylet, Szendy Lilla, mint Exatlon versenyző szegedi egyetemista, az egyetemünk SZOTE női kézilabda csapata és az SZTE Pompom Girls tagjai.)

 

Elstartolt az SZTE 100

 

Jim Ryun megállapítása mely szerint - „A motiváció elindít. A megszokás mozgásban tart!” - jó mottónak bizonyult a féléves online programsorozat elindításához. Ennek szellemében startolt az SZTE Sportközpont és Sportiroda, következő online „SZTE 100-SZTE Mozdulj!” kihívása, mely új motivációt, új „kihívást” támaszt az SZTE hallgatói, dolgozói és alumni tagjai felé.

 

A 2021/22-es centenáriumi tanévhez kapcsolódóan az „SZTE 100” célja mozgásra ösztönözni és díjazni – lehetőleg a szabadban – az SZTE polgárait. Az SZTE Sportközpont, Sportiroda és az SZTE Alma Mater szervezésében zajló „SZTE 100” április 7-től május 23-ig tart, és a tavalyi évhez hasonlóan a hallgatóktól a CooSpace felületen, az alumni tagoktól és az egyetem dolgozóitól a www.unszegedalumni.com weboldalon várják a rögzített sporteredményeket. Idén három különböző sportágban gyűjthetik a kilométereket a résztvevők: futás, kerékpározás és túrázás során.


A dolgozóknak és alumni tagoknak meghirdetett karok és egységek közötti verseny május 23-tól kezdődik és június 23-ig tart, de az addig megtett kilométerek is beleszámítanak majd a végső küzdelembe, így idén is minden kilométer számít.

Minden fontos információ és a verseny pontos szabályzata az akció Facebook eseményén, a Sportközpont honlapján, és a www.uniszegedalumni.com oldalon elérhető.


További információk, kapcsolat:

Sportközpont Facebook: https://www.facebook.com/sztesportkozpont
Instagram: https://www.instagram.com/szte_sportkozpont/?hl=hu


SZTE Alma Mater elérhetőségek:
Honlap/SZTE 100 csoport: https://uniszegedalumni.com/groups/25/feed

Facebook: https://www.facebook.com/SzteAlmaMater

Instagram: https://www.instagram.com/sztealmamater/





Kövess minket


Hírek

sztesarkany

Hallgatói esemény!

Víz, Sport, Buli, Közösség!

floorballborito

Hallgatói esemény

2024. április 04. 19:00-22:00