SZTE Karriernapok logo

Felkészítő Programok: 2022. április 7-12.

SZTE Állásbörze: 2022. április 12.


Karrier_Felkeszito_honlapra_5

Felkészítő Programok

Az idei Karriernapokon sem hagyjuk, hogy felkészületlenül érkezz a helyszínre április 12-én! Felkészítő Programjaink számtalan érdekes előadással, személyes tanácsadásokkal és izgalmas workshop-okkal várnak!

TAVASZI FELKÉSZÍTŐ PROGRAMOK (ÁPRILIS 7-12.)


PROGRAMJAINKRA A JELENTKEZÉS LEZÁRULT, KÉRJÜK FIGYELJÉTEK AZ E-MAILJEITEKET, MINDENKINEK ELKÜLDJÜK A SZÜKSÉGES INFÓKAT!


ÁPRILIS 7.

ONLINE WORKSHOPOK


Az 1-3 órás workshopok 30-40 főnek meghirdetett kis csoportos foglalkozásokat jelentenek, melyek során gyakorlatias fókusszal, sok interakcióval, élmény alapon mélyedsz el az adott témában. Amire szükség van, az a nyitottságod a tapasztalatokon keresztüli, ezáltal sokkal több fejlődést hozó tanulásra. Fontos kérés a szervezők részéről, hogy a meghirdetett idősávban a résztvevők végig legyenek jelen!


10:00 -13:00 MESETERÁPIA: HOGYAN TUDATOSÍTSD ERŐSSÉGEIDET, EREDMÉNYEIDET? 


Miért jó felnőttként is mesét hallgatni? Mert mesehallgatás közben jelen vagy a pillanatban, megtapasztalhatod a mese lélekfrissítő erejét, a tudatod összerendezetté válik, és ennek köszönhetően lehetőséget kapsz arra, hogy más szemmel tekints rá az aktuális élethelyzetedre, nehézségeidre, saját magadra.

Az alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás egy népmese köré szerveződik, és interaktív gyakorlatok, játékok, „próbák” visznek közelebb minket aktuális kérdéseinkhez és válaszainkhoz. Például hogyan tudjuk észrevenni erősségeinket, eredményeinket, mi szükséges ahhoz, hogy megsokszorozzuk őket? Hogyan tudjuk megtalálni magunkban a megfelelő útmutatásokat? Ezek az önismereti kérdések szorosan kapcsolódnak a pályatervezéshez, álláskereséshez.


Foglalkozásvezető: Kalapos Judit Edina mentálhigiénés szakember, alkotó-fejlesztő Metamorphoses® meseterapeuta tartja


14:00-15:00 "BETEKINTÉS A MUNKA VILÁGÁBA" HOGYAN SEGÍTHET NEKED EGY ALUMNI MENTOR?


Az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramjának keretében az SZTE-s hallgatókat a már elhelyezkedett SZTE-s diplomások segítik rugalmas és kötetlen, a két fél megegyezésén alapuló együttműködés során. Az alumni mentorálás tehát személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között, ahol a hallgató szabadon kérdezhet, míg a mentor megosztja tudását és szakmai tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval. A programon történő részvétel a kontaktok miatt akkor is hasznos, ha már pontos karriercéljaid vannak; ha tanácstalan vagy, akkor az egyéni útmutatásért érdemes belevágni.

 

Az online alkalommal a program koordinátora mutatja be, miért érdemes élned a lehetősséggel, egyetemi tanulmányaid különböző szakaszában milyen mentort érdemes választanod.


Előadó: Gerháth Györgyi, SZTE NKI Alma Mater, Alumni kapcsolati koordinátor


15:00-18:00 RECEPT A LINKEDIN PROFILHOZ, AMI SEGÍT KITŰNNI A TÖMEGBŐL


Az álláskeresés legnehezebb lépése megmutatni önmagadat, minden értékeddel és erősségeddel együtt. A workshop során a kezedbe adjuk azokat az eszközöket, amelyekre szükséged lehet egy profi LinkedIn profil elkészítéséhez. Ez a tudás nem csak az álláskeresésben támogathat téged, hanem a szakmai énmárka építésében is. Szélesebb körű láthatóságot biztosít számodra és egyfajta szakmai hitelességet sugároz. A JOBGROUP napi szinten talál megfelelő jelölteket a LinkedIn-en – legyél Te is köztük! A workshop végig kalauzol a teljes folyamaton, hogy a LinkedIn profil létrehozása vagy aktualizálása innentől kezdve már csak gyerekjáték legyen!


Előadók:

Gál Krisztina, JOBGROUP, Business Development Specialist

Kárpáti Tilla, JOBGROUP, Marketing Specialist


ÁPRILIS 8.

TANÁCSADÁSOK


9:00- 12:00; 13:00-16:00 TERVEZZ, ÖTLETELJ, LÉPJ! - PÁLYATERVEZÉSI TANÁCSADÁS


Úgy érzed, nem vagy helyeden jelenlegi szakodon? Nem köt le, nem lelkesít eléggé vagy csak abban vagy bizonytalan, hogy mire specializálódj vagy milyen kilátásaid lesznek a végzést követően? Itt az idő, hogy kezedbe vedd az irányítást és kicsit jobban ráláss magadra és a lehetőségeidre. A tanácsadó segít az elakadásaidon átlendülni, erőforrásaidat és motivációidat megtalálni, a hozzád illő irányokat kijelölni.


Tanácsadók: Sebő Tamás, tanácsadó szakpszichológus

45 perc/hallgató, Honvéd téri Tanácsadó Iroda9:00-12:00 VAN MÁR GYAKORNOKI HELYED? SEGÍTÜNK! 


Sok hallgatónak okoz nehézséget a gyakornoki hely keresés, a folyamat lépéseinek átlátása, a megfelelő cégek, szervezetek összegyűjtése, a velük való kapcsolatfelvétel és nem utolsó sorban a megfelelő pályázati anyag összeállítása. Ha szeretnél hasznos, személyre szabott útmutatásokat kapni, hogy saját szempontjaidat, motivációidat tudatosabban megfogalmazva, magabiztosabban vágj neki a folyamatnak, várjuk jelentkezésed!


Tanácsadó: Fazekas Melinda, nemzetközi életpálya facilitátor, mentálhigiénés szakember

45 perc/hallgató, Honvéd téri Tanácsadó Iroda


13:00-16:00 CV TANÁCSADÁS


Egy jó önéletrajz belépő a kiszemelt gyakornoki helyhez/álláshoz! De milyennek is kell lennie? Mit érdemes beleírni és mi az, amit praktikusabb kihagyni? Hogyan alakítható úgy a tartalom, hogy a HR-es szeme megakadjon rajta, lássa a pozícióval való illeszkedést? És a design? Manapság annyi formátumot látni, találni, melyik lehet számodra a célravezető? Egy csokornyi kérdés, és mindre választ kapsz tanácsadásunkon, ahonnan garantáltan egy nyerő CV-vel távozol!


Tanácsadó: Fazekas Melinda, SZTE Karrier Iroda, szakmai vezető

45 perc/hallgató, Honvéd téri Tanácsadó Iroda


ÁPRILIS 11.

TANÁCSADÁSOK


9:00-14:00 CV TANÁCSADÁS 


Egy jó önéletrajz belépő a kiszemelt gyakornoki helyhez/álláshoz! De milyennek is kell lennie? Mit érdemes beleírni és mi az, amit praktikusabb kihagyni? Hogyan alakítható úgy a tartalom, hogy a HR-es szeme megakadjon rajta, lássa a pozícióval való illeszkedést? És a design? Manapság annyi formátumot látni, találni, melyik lehet számodra a célravezető? Egy csokornyi kérdés, és mindre választ kapsz tanácsadásunkon, ahonnan garantáltan egy nyerő CV-vel távozol!


Tanácsadó: Fazekas Melinda, SZTE Karrier Iroda, szakmai vezető

45 perc/hallgató, Honvéd téri Tanácsadó Iroda


10:00-17:00 INTERJÚSZIMULÁCIÓK VISSZAJELZÉSSEL / JOB INTERVIEW SIMULATIONS WITH FEEDBACK


Éppen egy fontos állásinterjú előtt állsz? Gyakornok szeretnél lenni? Akkor itt a helyed! Tudj meg mindent arról, hogy néz ki egy professzionális viselkedés alapú állásinterjú multinacionális környezetben akár angol nyelven is! Próbáld ki magad minden kockázat és stressz nélkül, építsd be első interjúélményedbe az itt szerzett tapasztalatokat és a több éves gyakorlattal rendelkező interjúztatóktól kapott jótanácsokat! Mi az a viselkedés alapú interjútechnika? Sose hallottál még róla? Ez az interjútechnika a jelentkező eddigi tapasztalataira fókuszál. Konkrét példákon keresztül kérjük őt bemutatni az eddig szerzett tapasztalatokat, viselkedés formákat, képességeket.


Are you preparing for an important job interview? Would you like to become a trainee? We got you covered! Learn all about how a professional, behavior based job interview looks like. Our interviewers with years of experience in a multinational environment will help you. Learn all about the behavioral questions, the tricks and the situations and most importantly, how to show your best side during an interview that will leave a grand impression! Come and try your luck and get extensive knowledge that will definitely help you out in your career! What is behavioral interviewing? It focuses on a candidate’s past experiences by asking them to provide specific examples of how they have demonstrated certain behaviors, knowledge, skills and abilities.


Tanácsadók az ExxonMobil Hungary Kft. részéről:

Takács Elizabeth – Operations Coordinator / Commercial Upstream (Kitermelés)

Szabó Lilla – Land Operations Supervisor / Commercial Upstream (Kitermelés)

Klick Hiko – Senior Project Demand Advisor / EMIT (IT)

Venlaethem Maikel - Trading Contract Pricing Supervisor / Commercial Fules & Lubs


ÁPRILIS 12.

ELŐADÁSOK


10:00-10:20 MIT TARTOGAT SZÁMUNKRA A JÖVŐ MUNKAERŐPIACA?


Mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy a dinamikusan változó munkaerőpiacon mire is számíthatunk a jövőben: Hogyan hat a technológiai fejlődés az egyes szakmai területekre, milyen új munkakörök megjelenését eredményezi, milyen kihívásoknak kell majd munkavállalóként megfelelnünk és ebben milyen készségek lesznek segítségünkre? Ismerjétek meg az SZTE Karrier Iroda kutatását, mely ízelítőt ad számotokra a jövőben várható munkaerő-piaci trendekről, tendenciákról.


Előadó: Tóth Bettina, SZTE Karrier Iroda, kutató-elemző


10:20- 11:00 HOGYAN TUDSZ HELYTÁLLNI AZ ELSŐ MUNKAHELYEDEN? MUNKAADÓK TAPASZTALATAI SZTE-S HALLGATÓKKAL


Kíváncsi vagy, hogyan látják az SZTE partnercégeinek HR-sei a gyakornokok, frissdiplomások hozzáállását, felkészültségét, milyen készségek meglétét találják kiemelten fontosnak?

Várunk a kerekasztal-beszélgetésre, ahol hasznos információkkal, jó tanácsokkal gazdagodhatsz, és te magad is felteheted kérdéseid a munkáltatóknak!


Moderátor: Fazekas Melinda, SZTE Karrier Iroda, szakmai vezető

Meghívott vendégek: 

Győri Judit – Head of Growth & Development, EPAM

Veres Rózsa - Future Skills and Learning Lead, BP

Bessenyei Zsolt – HR igazgató, Pick Szeged Zrt.11:00-12:00 ONLINE MEGJELENÉS, MINT "NEGYEDIK BŐR" (AZ ÖLTÖZKÖDÉS, A TESTBESZÉD ÉS A VISELKEDÉSKULTÚRA TÜKRÉBEN)


Első bőrünk az egészségünk tükre, második bőrünk az öltözetünk, harmadik bőrünk az a tér, melyben otthonra lelünk vagy dolgozunk, negyedik bőrünk az internetes megjelenésünk. Mit mond rólunk az internetes stíluskommunikációnk: az öltözködésünk, a testbeszédünk és a viselkedéskultúránk? Nádudvari Gabriella stíluskommunikációs mentor az emberi test online térben értelmezendő kulturális kódjainak megfejtésére invitálja az érdeklődőket.


Előadó: Nádudvari Gabriella, stíluskommunikációs tanácsadó, oktató


12:00-13:00 - Ebédszünet


13:00-14:00 ÍGY KÉSZÜLJ A VISELKEDÉS ALAPÚ INTERJÚRA!


A kiválasztás során a munkáltatónak fontos felmérnie kompetenciáinkat, várható viselkedésünket is, melyből következtetni tud arra, mennyire leszünk eredményesek mindennapi munkánkban, hogyan tudunk beilleszkedni az adott munkahelyi közegbe. Az előadás bemutatja az interjútípus főbb jellegzetességeit és segít a felkészülésben, ötleteket adva a mélyebb, fogósabb kérdések megválaszolásához.


Előadók az ExxonMobil Hungary Kft. részéről:

Fehér Dávid – Tax Manager

Asboth László – Marine Transportation Section Manager


14:00-14:45 A VÁLLALKOZÓI LÉT ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI, SZÜKSÉGES KOMPETENCIÁK


Valószínűleg nagyon sok embert érdekel, hogy milyen is a vállalkozói lét, mivel is jár a vállalkozóvá válás, miről is szól ez a „vállalkozó vagyok dolog”. Az előadás keretein belül áttekintésre kerülnek a vállalkozói lét előnyei és hátrányai, több különböző aspektusból megvilágítva. Az előadás második felében pedig arra az örökös kérdésre keressük a választ, hogy milyen tudás szükséges a vállalkozáshoz, milyen kompetenciák határozzák meg, hogy mennyire leszünk, lehetünk sikeresek. A legfontosabb kérdéseket feltesszük, a válaszokat meg remélhetőleg megtaláljuk…


Előadó: Dr. Imreh Szabolcs egyetemi docens SZTE GTK, sorozatvállalkozó, senior tanácsadó és tulajdonos Innoversity Kft.14:45-15:15 FEJLŐDJ, ISMERKEDJ, VÁLLALKOZZ!


Az SZTE Virtus program egy olyan átfogó kezdeményezés, ami nagyban hozzá tud járulni az egyetemen túli sikereidhez, függetlenül attól, hogy milyen szakon tanulsz. Folyamatos tréningek segítik az egyéni fejlődésed és mélyíthetik tudásod innovációs és üzleti témákban.

Gyere el és hallgasd meg, hallgatótársaid miként tekintenek vissza a programban való részvételre! A beszámolójuk után kérdezz Tőlük!

Milyen programokban vehetsz részt?


  • Demola – Ha szívesen dolgoznál cégvezetőkkel, nemzetközi csapatban, valós üzleti kihíváson!
  • EUGLOH – Ha szívesen dolgoznál együtt négy neves európai egyetem hallgatóival és kutatóival egészséggel és jóléttel kapcsolatos kihívásokon!
  • HSUP – Ha a saját ötleteden dolgozva ismernéd meg az innováció alapjait havi 150.000 Ft ösztöndíjért, folyamatos mentorálás mellett!


Találkozzunk a felkészítő napokon, és tudj meg többet a neked szóló lehetőségekről!


Előadó: Koppány Enikő, Innovációs Igazgatóság


9:00-17:00 GRAFOLÓGIAI TANÁCSADÁS


A grafológiát számos területén alkalmazzák, hiszen már az ókorban felismerték az írás és a személyiség közötti összefüggéseket. Az írásszakértők szerint kézírásunk árulkodik gondolkodás- és munkamódunkról, energiakészleteinkről, érzelemvilágunkról, valamint önmagunkhoz való viszonyunkról, így gyakran veszik igénybe grafológusok segítségét önismeret-fejlesztés, életvezetési tanácsadás, párkapcsolati, pályaorientációs, pályaalkalmassági, igazságügyi területeken, csak úgy, mint a munkaerő- és vezető kiválasztás során. 30 perces grafológiai tanácsadásunkon szakértő segítségével olvashatsz a saját soraid között, megtudhatod, hogy miről árulkodnak a betűid, megismerheted jellegzetes személyiségjegyeidet, sőt azt is, hogy személyes kompetenciáid mennyire illeszkednek az általad választott szakterülethez.


Tanácsadók: Marunák Mária, Vitéz Katalin grafológusok

TIK, Kiállítási Tér


10:00- 17:00 SZABADULÓ SZOBA


Mobil szabadulószoba játékban vehettek részt 4-8 fős csapatokkal. Kooperálva kell megoldanotok a részben álláskeresésre optimalizált feladatokat, együtt elérve a célt. Kipróbálnád, hogy milyen? Nincs más dolgod, mint kitalálni egy frappáns csapatnevet, indokolni, hogy miért szeretnétek részt venni a játékban, és megjelölni az időpontot, amikor játszani szeretnétek! A játék 20-25 percet vesz igénybe. Kalandra fel!