SZTE Karriernapok logo

Felkészítő Programok: 2022. április 7-12.

SZTE Állásbörze: 2022. április 12.


Continental

Bemutatkozik a Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központja


Életeket mentünk a mesterséges intelligencia felhasználásával a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjának csapatával - interjú Dr. Lóránd Balázzsal, a fejlesztési központ vezetőjével


A Continental már két és fél évvel ezelőtt megnyitotta Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központját Budapesten. Pontosan milyen fejlesztéssel foglalkoznak itt?

LB: Mesterséges intelligencia segítségével olyan megoldásokat hozunk létre, amelyek a jármű környezetének azonosítására képesek nagy biztonsággal. Az elmúlt évek sikeres munkájának köszönhetően a jármű helyzetének és környezetének modellezésére szolgáló területtel bővültünk.

Hogy néz ki a mindennapokban a munka ezen fejlesztési folyamatok mögött?

LB: Munkatársaink a mesterséges intelligenciát gyakorlatban használják a fejlett vezetéstámogató rendszereink fejlesztése során. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy fejlesztőink az elérhető legmodernebb infrastruktúra használatával fejlesszék tovább neurális háló alapú megoldásainkat. Mindez egy olyan emberközpontú menedzsment gyakorlattal társul, amelynek célja, hogy kollégáink a lehető legjobb feltételek mellett vegyenek részt az értékteremtésben.

2018 januárjában jelentették be, hogy a Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központot létesít Busapesten, 2019. február 19-én pedig megtartották az iroda megnyitóját. Mi történt azóta? Hány ember dolgozik jelenleg a központban?

LB: Csapatunk már az irodamegnyitó esemény idején is deep learning és beágyazott algoritmus fejlesztőkből, computer vision szoftvermérnökökből, infrastruktúra mérnökökből, projekt menedzserekből és adatmérnökökből állt. A központ azóta is folyamatosan fejlődik, 2020 júliusában csatlakozott hozzánk 100. munkatársunk, év végére pedig közel 140-en fogunk dolgozni együtt nap mint nap a jövő mobilitásán.

Továbbra is keresnek új munkatársakat? Pontosan milyen munkakörökbe?

LB: Folyamatosan keresünk új kollégákat, pillanatnyilag 13 nyitott munkakörünk van, amelyek között sok olyan is van, amelyre több munkatársat is keresünk. Ilyen például a szenzor fúziós szoftvermérnök, AI adatmérnök, AI adat menedzser és deep learninggel foglalkozó szakember. Éppen ezért olyan tehetségeket várunk, akik egy nagy múltú, ám jövőbe mutató, piaci trendeket diktáló vállalat csapatának aktív tagjai szeretnének lenni, amely biztos alapokkal rendelkezik a fejlesztések finanszírozásához.

Melyek azok eredmények, amelyekre a leginkább büszke?

LB: Az egyik eredmény, amire büszkék lehetünk, hogy alig két év alatt egy szakmai szempontból világszinten is látható fejlesztési csapatot raktunk össze több mint 100 fővel. A másik komoly dolog, hogy a tavalyi évben magyar mérnökök, architekt vezetésével egy olyan számítógép klasztert építettünk fel, amelynek segítségével hetekről órákra rövidülnek a fejlesztési ciklusaink. A mi általunk fejlesztett megoldások már a cég termékeinek részét képezik, így a mesterséges intelligencia segítségével életeket mentünk meg közúti balesetek megakadályozásával.

Ha szeretnél megismerni minket, akkor várunk a D6-os standon, addig is a nyitott pozícióink a következő linken érhetőek el:
Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központ nyitott pozíciói