Bezár

Hírek

DSC_0704

Ösztöndíjban részesültek a legkiválóbb ÁJTK-s hallgatók

Ösztöndíjban részesültek a legkiválóbb ÁJTK-s hallgatók

2022. október 21.
2 perc

Kilenc hallgató részesült Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A 2021/22-es tanévben végzett szorgalmas munkáért járó elismerést a hallgatóknak 2022. október 19-én Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja adta át. Az ösztöndíjak kiosztására a II. rendes Kari Tanácsülésen került sor.

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban tanulmányi és szakmai eredményeik magas színvonalának megtartása céljából a felsőoktatási intézmények azon hallgatói részesülhetnek, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el, illetőleg szakmai területen kimagasló munkát végeztek.


A Kulturális és Innovációs Minisztérium a 2021/22-es tanévben kilenc ÁJTK-s hallgatónak ítélte oda, a 10 hónapon keresztül át járó, havi 40. 000 forintos támogatást.


- Örömmel jelentem, hogy Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter több, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanuló hallgatónak Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat adományozott. Azt gondolom, hogy ezek az elismerések jól mutatják azt, hogy az elmúlt években mennyi befektetett munka, idő és energia áll a hátuk mögött. Ha Önökre nézünk, látjuk, hogy nemcsak a tanulást veszik igen komolyan, hanem a közösségépítést és a tudományos elköteleződést is. Ezt a Kar oktatói nevében ezúton szeretném megköszönni Önöknek. Emellett pedig szeretnék oktatóiknak is köszönetet mondani azért az áldozatos munkáért, amelyet Önökért hoznak – összegezte Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja az ösztöndíjak átadásakor.

 

Az elismerésekben részesült hallgatók névsora alább tekinthető meg:


1.  

Agócs Petra Márta

2.  

Horváth Kata Zsuzsanna

3.  

Kalmár Anett Dorina

4.  

Kelemen Bálint Csaba

5.  

Magony Gellért Imre

6.  

Medvegy Dalma Mónika

7.  

Tucsek Máté

8.  

Váczi Kristóf István

9.  

Varga Benedek


Pósa Tamara




Aktuális események

Kapcsolódó hírek