Bezár

Hírek

borito_-_AJTK

Jurista Kupán remekeltek az ÁJTK hallgatói

Jurista Kupán remekeltek az ÁJTK hallgatói

2022. november 04.
2 perc

2022 októberében harmadik alkalommal rendezték meg a Jurista Kupát, az eseménynek ezúttal Debrecen adott otthont. A sportrendezvényen nyolc jogi kar hallgatója, négy sportágban, három napon keresztül mérte össze erejét a szépen fénylő kupáért. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar szerepéről, és versenyben elért eredményekről Tucsek Mátéval, az SZTE ÁJTK Pro Jure Egyesület elnökével, és Varga Andrással, az SZTE ÁJTK joghallgatójával beszélgettünk.

– Elnökként azt kell, hogy mondjam: el voltam kényeztetve. Két fiatalabb hallgatótársam elvállalta ugyanis a munka oroszlánrészét, amire nagyon büszke vagyok. A Dékáni Hivatallal és a Hallgatói Önkormányzattal folytatott egyeztetéseket viszont Váczi Kristóffal, a Pro Jure Egyesület alelnökével legfőképp mi vittük végig. Ezek a feladatok elsősorban az egyetem felől biztosított anyagi támogatás keretrendszerét érintették – kezdte gondolatait Tucsek Máté, az SZTE ÁJTK Pro Jure Egyesület elnöke, aki kiemelte: a Jurista Kupa az egyesület egyik legfontosabb és legmeghatározóbb eseményei közé tartozik.

 

Elmondta: a nevezést megelőző időszakban először csak futball csapatban gondolkodtak, de nagyon örültek, hogy végül röplabda és kosárlabda csapatot is tudtak indítani, így méltóképp tudták képviselni a kart.

 

– Összesen 23 hallgatót sikerült delegálnunk a versenyre, ami egy elég szép szám. A futball és röplabda csapatunk sajnos nem ért el helyezést, de a női kosárlabda csapatunk bravúros játékkal második helyezett lett, ami nagyon jó eredmény. Többekkel beszélgettem az élményeikről, tapasztalatokról, és szinte teljes volt a konszenzus abban, hogy ez egy fantasztikus kezdeményezés, sőt lassan már-már hagyomány, remek bulikkal és nagyszerű hangulattal körítve. Debrecen jó házigazda volt, így nagyszerű élményként tekintünk vissza a 2022-es Jurista Kupára – mesélte az ÁJTK hallgatója.


Varga András a kispályás labdarúgó csapatot erősítette.

 

– Jelenleg az egyetlen sport, amit rendszeresen űzök, az a konditermi edzés. A labdarúgás szeretete azonban már gyerekkorom óta kísér, így amikor megláttuk a fiúkkal, hogy újra megrendezik a Jurista Kupát, elkezdtük a csapattagok összeszedését. Összességében azt kell, hogy mondjam pozitív élményként szolgált a számunkra az eseményen való részvétel. És bár a pályán nem sikerült elérnünk a kitűzött célunkat, a rendezvény lehetőséget teremtett arra, hogy a többi jogi kar hallgatóival, a közös szenvedélyeinken keresztül egy kicsit megismerkedhessünk egymással. Továbbá úgy vélem, hogy közöttünk, a szegedi jogi kar hallgatói között is egy erősebb kötelék alakult ki a megélt élmények által – osztotta meg az SZTE ÁJTK harmadéves joghallgatója.


Pósa Tamara

Aktuális események

Kapcsolódó hírek