Bezár

Hírek

kiemelt_hirek_1170x430

45 éve végzett hallgatók találkozója az SZTE ÁJTK-n

45 éve végzett hallgatók találkozója az SZTE ÁJTK-n

2022. június 02.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar 45 évvel ezelőtt, azaz 1977-ben végzett hallgatói találkoztak 2022. május 28-án, Szegeden. Az évfolyamot Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja köszöntötte. Ezt megelőzően az SZTE ÁJTK egykori hallgatóit képviselve, Dr. Téglás Péter osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, aki Dr. Rokolya Gábor beszédét tolmácsolta.

Dr. Téglás Péter a tolmácsolt beszédben egyetemi vezetőkre, oktatókra, előadásokra, vizsgaidőszakokra emlékezett vissza, humorral megspékelve azt. Kiemelte, hogy mekkora jelentősége volt számukra a Dugonics téren található főépületnek, és a JATE Klubnak, aminek létrehozatalában ők maguk is részt vállaltak. Felelevenítette, hogy a Ratkó-korszak gyermekeként mennyi nehézséggel néztek szembe pályakezdőként – a politikai pályát azonban egyikük sem választotta. Mindemellett nem feledkezett meg azokról az évfolyamtársakról sem, akik sajnos már nincsenek az élők sorában.

 

01


- Engedjék meg, hogy mielőtt átnyújtom Önöknek az emléklapokat, szóljak néhány szót: van egy mondás, miszerint csak annak van jövőképe, aki tiszteli és megérti a múltat, valamint megéli a jelent. Önök szakmai karrierjeikkel, értékrendjükkel, hitükkel, szorgalmukkal, kitartásukkal, elkötelezettségükkel, a szakma iránti elhivatottságukkal, példaként szolgálnak mindannyiunk, az egész szegedi jogi kar számára. Azon közösség számára, melynek Önök kiemelt tagjai és, akikre méltán vagyunk ennyi év távlatából is büszkék. Önök értékrendet és értéket teremtettek, a mi célunk pedig nem más, mint ennek az értékrendnek a követése, megfelelő közvetítése és beépítése ebbe a bizonyos jövőképbe – kezdte gondolatait Prof. Dr. Görög Márta köszöntő beszédében. A főépület, amelyet felújított formájában a következő tanévben kezdünk el újra belakni, nemcsak a XXI. század oktatási feltételeit biztosítja a hallgatóink számára, hanem egyfajta jelképként is szolgál. Remélem, hogy ez az épület, amelyen belül évtizedekkel korábban karrierjük is kezdődött, teret biztosít majd a későbbiekben a maihoz hasonló rendezvényeknek – emelte ki köszöntőjében az SZTE ÁJTK dékánja.

 

02


Az eseményen ezt követően az SZTE ÁJTK dékánja átadta a jubileumi emléklapokat, majd a kar egykori hallgatói egyesével ismertették, hogy mi történt velük az elmúlt 45 évben.


Pósa Tamara

Fotó: Buza Nóra

Aktuális események

Kapcsolódó hírek