Bezár

2020

orientationdaylast

Szeptember 18-án megrendezésre került az SZTE ÁJTK első online orientációs napja az idegen nyelvű programok hallgatóinak

Szeptember 18-án megrendezésre került az SZTE ÁJTK első online orientációs napja az idegen nyelvű programok hallgatóinak

2020. szeptember 22.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE ÁJTK első online orientációs napja az idegen nyelvű programok hallgatóinak


A minden évben szokásos, személyes jelenléttel zajló orientációs nap a kar idegen nyelven ajánlott képzéseiben tanuló hallgatónak idén online került megrendezésre, azon COVID-19 megelőzési protokollok miatt, amelyeket a Szegedi Tudományegyetemmel együtt a világon mindenütt követnek felsőoktatási intézmények.


A szeptember 18-án megrendezett online orientációs napon a kar angol, francia és német nyelven hirdetett képzéseiben részt vevő hallgatóknak szólt. Először a hallgatókat egy online “aulában” megnyitó beszédre fogadták a kar képviselői, ahol az egyes képzések koordinátoraival és hallgatóival találkozhattak.


A köszöntőt követően a képzés-specifikus online meetingek zajlottak, amelyeket az alábbi programok koordinátorai szerveztek:

- Erasmus,

- MITRA English and MITRA French (egy Erasmus Mundus Joint Master Degree nemzetközi migráció témájában)

- Master in International Relations in English, (angol nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterszak)

- Master in International Relations in French, (francia nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterszak)

- The International and European Trade and Investment Law (LLM) (nemzetközi és európai kereskedelmi és befektetési szakjogász, LLM program)

- German Law. (Német jogi képzés)


Amíg a hallgatók a képzések koordinátoraival a képzésekhez kapcsolódó kérdéseket vitattak meg, addig a kar tanulmányi adminisztrációjának nemzetközi hallgatókért felelős tagja, Gyöngyösi Júlia (Tanulmányi Osztály) minden egyes képzés online szobáit végiglátogatta és konzultációt biztosított a hallgatók számára. A hallgatói visszajelzések alapján az online orientációs nap igen hasznosnak és informatívnak bizonyult azon új oktatási keretrendszer alapján, amelyet a COVID-19 járvány magával hozott.


Még egyszer virtuálisan is köszöntjük hallgatóinkat az Állam- és Jogtudományi Karon, és kívánunk mindannyiunknak gyümölcsöző tanévet.


#együttújra #együttsikerül #szteájtkonline #hajtájtk


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek