Bezár

2020

December_20-25_2019-2

Középiskolás Tudományos Diákköri Konferencia 2020

Középiskolás Tudományos Diákköri Konferencia 2020

2020. október 13.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Tudományos Diákkörei Középiskolás Tudományos Diákköri Konferenciát szervez 2020. november 9-én (hétfő) a Társadalomtudományi Kari Tudományos Diákköri Konferencia önálló szekciójaként.


A járványhelyzet miatt tavasszal elhalasztott konferenciának a pótlása valósul meg ekkor. A konferencia célja a középiskolás diákok érdeklődésének a felkeltése a jogtudomány és a tudományos kutatás iránt. A diákok a tudományos tanácskozás alkalmával egy maximum 15 perces prezentációval kísért előadás keretében ismertethetik kutatási eredményeiket, amelyek bármely joggal és /vagy történelemmel kapcsolatos témát feldolgozhatnak.


A felkészüléshez az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar oktatói személyesen, vagy elektronikus úton segítséget nyújtanak. A zsűri a téma tudományos kifejtése mellett az előadási módot is értékeli. A járványhelyzet miatt a konferencia online formában kerül megrendezésre. A konferencia díjazottjai értékes jutalmakban részesülnek! Emellett a konferencián eredményesen szereplők jogosultságot nyernek arra, hogy 2021 tavaszán részt vehessenek a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia középiskolás versenyzőjeként.


A konferenciára jelentkezni Dr. Pétervári Máté adjunktusnál lehet a petervari.mate@juris.u-szeged.hu e-mail címen keresztül a versenyző nevének és az előadás címének megküldésével.


A konferencia jelentkezési határideje:

2020. október 31. (szombat)


A konferencia fővédnöke:

Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária, egyetemi tanár

Szegedi Tudományegyetem Magyar Jogtörténeti Tanszék


Jelentkezési feltételek:

- Bármely középiskolás diák, évfolyamtól függetlenül

- Szabadon választott téma a jogtudomány és/vagy a történelem témaköréből

- Időtartam: max. 15 perc/előadás

- Formátum: ppt, vagy prezi


A konferencia felhívás plakátja az alábbi linken érhető el.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek