Bezár

2020

UNKP_Cover

Beszámoló az ÚNKP konferenciáról

Beszámoló az ÚNKP konferenciáról

2020. május 07.
1 perc

#együttújra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2020. április 30-án került megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán az ÁJTK ÚNKP ösztöndíjasok Online Konferenciája. A tavaszi szemeszter első online kari konferenciáján az ösztöndíjasok lehetőséget kaptak, hogy bemutassák legfrissebb kutatási eredményeiket. A konferenciát Prof. Dr. Görög Márta karunk dékánja nyitotta meg, majd köszöntő szavait követően Dr. Varga Norbert dékánhelyettes úr vezetésével kezdődtek meg az előadások.

Kepernyofelvetel_4

Az első szekció Gyurik Zita előadásával kezdődött, aki a védői szerep nyelvi aspektusainak megjelenését vizsgálta az egyes védőbeszédekben. Krusóczki Bence hazánk első versenytörvényének kodifikációs folyamatait mutatta be, majd a szekciót Nagy Botond, Az elítéltek vagy egyéb jogcímen fogvatartottak alapvető jogait sértő elhelyezési körülmények miatti sérelemdíj iránti igények joggyakorlata című előadása zárta.

Kepernyofelvetel_5

A második szekcióban Labancz Andreától hallhattunk a személyes adatok szerepéről a digitális gazdaságban, Kardos Vivien a munkaerőpiacon elvárt jogi informatikai kompetenciákat vizsgálta, végezetül pedig Szaniszló Réka ismertette elért eredményeit a Visegrádi országok vietnami diaszpóráinak hálózatával kapcsolatban.

Kepernyofelvetel_6

Gratulálunk az előadásokhoz és sok sikert kívánunk a további kutatásokhoz!


Együttújra a kutatásban is!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek