Bezár

2019

szte_ajtk

Igazságyügyi Minisztériumi jogászösztöndíjak a 2019-2020-as tanév őszi félévére

Igazságyügyi Minisztériumi jogászösztöndíjak a 2019-2020-as tanév őszi félévére

2019. szeptember 14.
3 perc

Az Igazságügyi Minisztérium támogatásával az SZTE ÁJTK ebben a szemeszterben is kiírja a nappali tagozatos jogász hallgatóknak szóló IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj és az IM Tanulmányi Jogászösztöndíj pályázatot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTE_AJTK






KIVÁLÓSÁGI pályázat

 

Az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjat a PÁLYÁZAT benyújtását követően bármely önköltséges és állami ösztöndíjas jogászhallgató elnyerheti, amennyiben legalább 4.00-s korrigált kreditindex átlagot teljesített a 2018-2019-es tanév tavaszi szemeszterében.

A pályázatot a 2019. évi felvételi eljárás során első szemeszterre bekerült új, aktív hallgatók is benyújthatják, a pályázati űrlapon az átlag helyett a felvételi pontszámukat kell megadniuk.

Nem pályázhat érvényesen olyan hallgató, akik a 2019/2020. tanév I. félévében ÚNKP ösztöndíjban részesül.

Az ösztöndíj összege havi 60.000 Ft.

Az öt hónapra szóló ösztöndíj az őszi szemeszter végéig, azaz 2020. január végéig kerül átutalásra.

A bankszámlaadataikat kérjük, hogy időben ellenőrizzék és a Hallgatói Szolgáltató Irodában jelentsék be, ha hiányzik vagy változott.

 

A pályázati anyagot a kari Tanulmányi Osztályon kell leadni.

A pályázat benyújtásához első lépésként a pályázati űrlapot kell hiánytalanul kitölteni (lásd a hirdetmény végére feltöltött dokumentumokat).

Második lépésként az adatlaphoz kötelező portfóliót összeállítani és csatolni:

  • nyelvvizsgák fénymásolata (az összes nyelvvizsgáé, amelyet szeretne a pályázó beszámíttatni)
  • tanulmányi versenyek igazolása,
  • publikációk (tudományos publikációként csak a szakirodalmi hivatkozását tartalmazó és megfelelően jegyzetelt munka fogadható el),
  • Pro Jure tagság igazolása stb.

 

Nem szakmai típusú igazolásokat, kérjük, hogy NE csatoljanak (énekkar, sporttevékenység stb.)

A jogviszonyról, a tanulmányi átlagról és a felvételi pontszámról nem szükséges igazolást csatolni, a benyújtást követően ellenőrizzük az adatokat a tanulmányi rendszerben.

 

A pályázati anyagot lezárt A4es alakú borítékban kell leadni a Tanulmányi Osztály nappali tagozatos fogadóirodájában az előírt határidőig (jelenleg a Bocskai épület III. emeletén). A borítékon szerepeljen a pályázó neve és NEPTUN kódja. Ha a pályázati űrlap valamelyik rovata nem elegendő az adott eredmények feltüntetéséhez, csatoljon pótlapot a kinyomtatott űrlaphoz.

Az érvényes pályázatot benyújtó hallgatók rangsorolását az ÁJTK oktatási dékánhelyettese és a tanulmányi osztályvezető végzi az IM által rendelkezésre bocsátott pontozási szisztémának megfelelően.

A pontozási rendszer táblázata elérhető a honlapunkon.

Kérjük, hogy a félreértések elkerülése végett, előzetesen figyelmesen olvassák át.

Külön is felhívjuk a figyelmet a TDK-tevékenységgel kapcsolatos pontozás szabályaira. Ennek értelmében e szemeszterben csak és kizárólag a 2019. évi OTDK-n elért helyezésekért és részvételért adható pont. Az előző szemeszterben tartott TDK-előadások nem pontozhatók, ilyen igazolásokat ne nyújtsanak be.

 

A pályázat benyújtására 2019. szeptember 24. kedd déli 12 óráig a Tanulmányi Osztályon van lehetőség.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a zárást követően hiánypótlásra nincs lehetőségük, az elbírálás kizárólag az időben leadott dokumentumok alapján történik!

 

A rangsorolással kapcsolatos döntés megfellebbezése 2019. október 7-én és 8-án lehetséges a tanulmányi osztályvezetőnél leadott jogorvoslati kérelemmel. A pályázati rangsor véglegesítésére 2019. október 9-én kerül sor.

 

 TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ pályázat

 

Az IM Tanulmányi Jogászösztöndíjra NEM KELL PÁLYÁZNI, minden olyan önköltséges jogászhallgató elnyerheti, aki legalább 3,51-es korrigált kreditindex átlagot teljesített a 2018-2019-es tanév tavaszi szemeszterében.

A hallgatók rangsorolását - az elért eredmények figyelembe vételével a Hallgatói Szolgáltatói Iroda végzi el. A tanulmányi átlagok listáját a Neptun rendszerből október 2-án leszűrjük és továbbítjuk feléjük, további javításra/ reklamációra nincs lehetőség.

 

Az ösztöndíj összege - az elért átlag és a rangsorban betöltött helytől függően - havi 10.000 és 30.000 Ft között mozog. Az öt hónapra szóló ösztöndíj folyósítására 2020. január végéig kerül sor.

 

További szakmai kérdéseikkel forduljanak bizalommal Prof. Dr. Szomora Zsolt oktatási dékánhelyetteshez: szomora.zs@juris.u-szeged.hu

 

Technikai problémák esetében Lakatos Andrea osztályvezetőhöz: lakatos.andrea@juris.u-szeged.hu

 

Letölthető dokumentumok:


IM jogászösztöndíj pályázati hirdetmény
IM jogászösztöndíj pályázati űrlap
IM jogászösztöndíj értékelési rendszere




2019. szeptember 14.

 

Prof. Dr. Szomora Zsolt

oktatási dékánhelyettes

 

és

 

Lakatos Andrea

tanulmányi osztályvezető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek