Bezár

2019

Karunk PhD hallgatója, Várkonyi Gültekin Gizem az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) által kibocsátott Európai Közjogi LLM fokozatot szerzett

Karunk PhD hallgatója, Várkonyi Gültekin Gizem az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) által kibocsátott Európai Közjogi LLM fokozatot szerzett

2019. október 31.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén 25. alkalommal rendezte meg az Európai Közjogi Szervezet (European Public Law Organization – EPLO) az Európai Közjogi Akadémiát, amely ebben az évben augusztus 26. és szeptember 15. között zajlott. Karunk PhD hallgatója, Várkonyi Gültekin Gizem másodízben vett részt az akadémián annak érdekében, hogy teljesítse az EPLO égisze alatt működő jogi mesterképzés (Intensive International Master of Law in European Public Law - IILLM) feltételeit.

 IMG_2159

A közjogi akadémia kéthetes intenzív képzését követően a European Group of Public Law éves konferenciájának keretében hallgatónk sikerrel megvédte Implementation of the General Data Protection Regulation on Personal Household Robots” című szakdolgozatát, amely egyúttal a diploma megszerzésének feltétele volt.

 IMG_0097

Hallgatónk beszámolója alapján a szakdolgozat megvédése különösen izgalmas és fontos tapasztalatot jelentő megmérettetés volt számára, amelynek keretében a tíz perces szóbeli prezentációt követően a vizsgabizottság tagjai által feltett kérdésekre kellett felelenie. A vizsgabizottság tagjai: Gordon Anthony professzor, a közjogi akadémia elnöke, Rui Lanceiro és Spyridon Vlachoupoulos professzorok a Kapodistriai Egyetemről. (Spyridon Vlachoupoulos professzor egyúttal a görög adatvédelmi hatóság tagja is). A kérdéseket követően a bizottság tagjai véleményt, illetve javaslatokat fogalmaztak meg a jelölt számára, majd a zárt ajtók mögött zajló tanácskozás következett, amely során a bizottság tagjai értékelték az elhangzottakat, egyúttal döntöttek az LLM fokozat odaítéléséről. Várkonyi Gültekin Gizem a fokozatot megtestesítő oklevelet a European Group of Public Law éves konferenciájának végeztével vehette át Gordon Anthony professzortól.

 IMG_0103

Hallgatónk meglátásai alapján az IILLM programról két fontos megállapítás tehető a jövőbeni szegedi hallgatók számára: egyrészről a vizsgabizottság tagjainak értékelése rendkívül hasznos meglátásokat hordozhat a jelölt számára további kutatásait illetően, kiváltképp akkor, ha a program keretében benyújtott szakdolgozat egyúttal része valamely más tudományos kutatásnak is (pl. PhD értékezés). Másrészről az IILLM program záróelemét jelentő szakdolgozat védése sok tekintetben hasonló a hazai PhD értekezés megvédésének folyamatához, így kiváló gyakorlást jelenthet az arra történő felkészülés során.

 

Az IILLM képzésre történő jelentkezéshez szükséges információkat tartalmazó részletes útmutató hamarosan lesz elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek