Bezár

2019

Hallgatóink az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) által szervezett migrációs nyári egyetemen vettek részt

Hallgatóink az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) által szervezett migrációs nyári egyetemen vettek részt

2019. október 16.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Karunk hallgatói az Európai Közjogi Szervezettel (European Public Law Organisation – EPLO) fennálló együttműködés keretében idén nyáron másodízben vehettek részt az EPLO nyári programsorozatának keretében szervezett Migrációs Nyári Egyetemen július 22. és 27. között. (A 2018-as programról készült beszámoló az alábbi linken érhető el.)


A Migrációs Nyári Egyetem egyike a számos, az EPLO által a nyári időszakban szervezett akadémiai programnak, amelyeket 2017-óta szerveznek a görögországi Sounióban. A nyári egyetem minden évben meghatározott téma köré szerveződik, így idén a „Moving Beyond Crisis? – From exclusion to integration of migrants and refugees in Europe” címet viselte.


A 2019-es nyári egyetemen Karunkat Tuğçe Kılıç Ph.D. hallgató és Frolyó Karolina nemzetközi kapcsolatok alapszakos hallgató képviselte.


5656858585


Az egyhetes program keretében a résztvevők számos előadást hallgathattak a téma európai szakértőitől többek között a Bristoli, a Párizsi, illetve a Nyugat-Attikai Egyetem kötelékéből. Ezen felül előadást tartott a Nemzetközi Migrációs Szervezet igazgatójának megbízottja, illetve Athén város önkormányzatának migrációs ügyekért felelős alpolgármestere.


9858585555


A nyári egyetem programjának keretében karunk hallgatói tanulmányutakon is részt vehettek a két legfontosabb görögországi menekült táborba (Athén és Thiva), ahol lehetőségük nyílt arra, hogy közelebbről megismerjék a táborban élő menekültek mindennapi életét, illetve bepillantást nyerhettek a civil szféra által szervezett támogató tevékenységekbe, amely tanulmányutak értékes információval szolgáltak a témában kutatásokat folytató hallgatóink számára

.

A témában Ph.D. kutatásokat folytató Tuğçe Kılıç hallgatónk rámutatott: a nyári egyetem kiválóan összefoglalta a menekültek integrációjával kapcsolatos kérdéseket, megoldandó problémákat és az elhangzottak alkalmasak arra, hogy megismerhetővé váljanak a migrációs problémák (azok okai és következményei) az európai, különösen is a görög társadalom számára. Ph.D. hallgatónk számáa lehetőség nyílt arra is, hogy kutatásait PhD szeminárium keretében bemutassa, illetve arról a jelenlévő szakmai közönségtől visszajelzést és konstruktív javaslatokat kapjon.


4585855


Összefoglalóan karunk mindkét hallgatója pozitív szakmai és kapcsolati tapasztalatokkal tért vissza az EPLO nyári egyeteméről, ezzel is tovább erősítve a baráti és akadémiai kapcsolatot a Kar és az EPLO között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek