Bezár

2019

Zagreb_cover

Összehasonlító jogászok Zágrábban

Összehasonlító jogászok Zágrábban

2019. május 22.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2019. május 16-17. napján az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet munkatársai, Badó Attila egyetemi tanár, az SZTE rektori megbízottjaként, Mezei Péter, egyetemi docens, az SZTE ÁJTK dékáni megbízottjaként, valamint Heka László, egyetemi docens Zágrábba utazott, hogy a Zágrábi Egyetemen és a Kliofest rendezvényen szakmai programokat valósítson meg.

012858585

A szakmai program első elemeként a szegedi delegáció a Zágrábi Egyetem Jogi Karának dékánjával, Igor Glihával, valamint nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettesével, Nina Tepeš-sel találkozott. A megbeszélésen a két ország jogi képzéseiben megfigyelhető hasonlóságok és különbségek megismerése révén lehetőség nyílt konkrét együttműködési lehetőségek áttekintésére, ide értve a már létező Erasmus oktatói- és hallgatói mobilitás kiszélesítését, valamint szakmai együttműködést az SZTE ÁJTK 2020 őszén indítandó angol nyelvű összehasonlító szellemi tulajdonvédelmi LLM képzésében.

058985858

A program második részében a szegedi delegáció a Kliofest című könyvkiállításon tartott előadásokat. Elsőként Badó Attila és Mezei Péter az SZTE ÁJTK idegen nyelvű jogász- és nemzetközi tanulmányok képzéseiről tartott bemutatót az egybegyűlteknek. Ezt követően került sor Heka László legújabb horvát-magyar jogtörténeti kötetének a bemutatására. Ennek keretében Badó Attila a szerző életútját és szakmai munkásságát méltatta, majd Mirela Krešić, Krešimir Maligec, Sthepan Matković és Dinko Sokčević fejtette ki recenzióját a könyvről.

098585858

A szakmai út mindezek fényében egyszerre tette lehetővé a Szegedi Tudományegyetem, az Állam- és Jogtudományi Kar népszerűsítését, valamint az egyetemi kollégák szakmai munkájának disszeminálását.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek