Bezár

2019

Folytatódik az együttműködés a Szegedi Tudományegyetem és az Európai Közjogi Szervezet között

Folytatódik az együttműködés a Szegedi Tudományegyetem és az Európai Közjogi Szervezet között

2019. február 28.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2018-ban kezdődött a Szegedi Tudományegyetem és az Európai Közjogi Szervezet (European Public Law Organization – EPLO) között az az együttműködés, melynek keretében 2018 tavaszán az együttműködő felek nagy sikerű nemzetközi konferenciát szerveztek „Demokrácia és jog az európai integrációban és a nemzetközi kapcsolatokban” címmel, illetve ez az együttműködés tette lehetővé, hogy az SZTE-ÁJTK graduális és Ph.D. hallgatói az EPLO nyári egyetemén, nyári akadémiáján, illetve gyakornoki programjában vehessenek részt Athénban.

 

2019-ben a felek egybehangzó döntése szerint az együttműködés folytatódik a két szervezett között és az EPLO, az Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete, illetve a Europe Direct Szeged közös munkájának köszönhetően Szeged ismét az európai közjog mainstream kérdéseit megvitató nemzetközi párbeszéd helyszínéül szolgálhat: 2019. április 25-én kerül megrendezésre az „Gazdaság, jog és szuverenitás az EU-ban - tagállami érdekek és kötelezettségek összehangolása a globális gazdasági térben”című nemzetközi konferencia, melynek célja, hogy a nemzetközi és hazai résztvevők tudományos párbeszédet folytassanak az Európai gazdaság, jog és szuverenitás előtt álló aktuális kihívásokról.


025858444


A korábbiakhoz hasonlóan az SZTE ÁJTK hallgatóinak 2019-ben is lehetőségük lesz pályázatot benyújtani az EPLO athéni nyári programjaim való részvételre: 2019. július 22-29. között a „Migration Summer School 2019” címet viselő nyári egyetemre, melynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a részvevő hallgatóknak az Európát érintő migrációs feszültségek aktuális kérdéseinek megvitatására, egyúttal jártasságot is szerezve a témát érintő jogi és gyakorlati kérdésekben. 2019. augusztus 26 – szeptember 14. között a pályázatott benyújtott és elnyert hallgatók az „Academy of European Public Law” keretében nyári akadémián vehetnek részt, melynek célja, hogy a hallgatók gyakorlati szakemberektől ismerhessék meg az egységesülő európai jogi szabályozás által életre hívott mindennapi kihívásokat.

 

A nyári képzéseken túl ezúttal is lehetőség lesz pályázatot benyújtani az EPLO mellett működő gyakornoki programba. Ennek keretében a pályázatot elnyerő hallgató a szervezet athéni, illetve legrenai főhadiszállásán két hónapon keresztül vehet részt a mindennapi munkában, illetve kezdheti meg elsajátítani azokat a készségeket, amelyek szükségesek egy multikulturális környezetben működő nemzetközi szervezet munkája során.

 

A nyári programokra és a gyakornoki programra a pályázati kiírást az EPLO és az SZTE ÁJTK NRTI hamarosan közzé teszi.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek