Bezár

2019

EPLO_cover

Újabb sikeres szakmai gyakorlat az Európai Közjogi Szervezetnél

Újabb sikeres szakmai gyakorlat az Európai Közjogi Szervezetnél

2019. december 03.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európai Közjogi Szervezer (European Public Law Organization - EPLO) kivételes gyakornoki programot kínál egyetemi hallgatóknak a világ minden részéről. Az előző évhez hasonlóan a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok intézete idén is ösztöndíjat hirdetett az EPLO gyakornoki programja iránt érdeklődő hallgatók számára, így ebben az évben karunk harmadéves, nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója, Sebasztian Simic vehetett részt az EPLO gyakornoki programjában a szervezet főhadiszállásán, Legrenában és térhetett vissza páratlan élményekkel.

EPLO_01

Hallgatónk szakmai gyakorlatát az EPLO tradicionális nemzetközi konferenciájának (European Group of Public Law) első napján kezdhette meg, amely ebben az évben azért is volt különleges, mert a szervezet idén, e konferenciasorozat keretében ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Sebasztian az EPLO évfordulós konferenciáját az általa valaha látott legelképesztőbb nemzetközi rendezvényeként jellemezte, amelynek a multikulturális környezeten túl nem kevésbé volt része az általa szerzett szakmai tapasztalat.

A három hónap alatt hallgatónk számos feladattal szembesült többek között HR területen, amelyek keretében a munkát eltérő nemzetiségű gyakornokokkal kellett összehangolnia, ezáltal is megízlelve a nemzetközi szervezetekben folyó munka páratlan előnyeit, egyúttal kihívásait. Sebasztian, feladatainak keretében helyet foglalt többek között az EPLO-n belül működő European Law and Governance School (ELGS) által szervezet Model United Nations (MUN) konferencia előkészítő bizottságában.

Az adminisztratív feladatok ellátása során hallgatónk bevallása szerint jelentős időt töltött az EPLO könyvtárában is, amelynek léte nagy segítséget jelent az EPLO gyakornokainak a mindennapokban. Az EPLO valamennyi gyakornokának összefoglaló(ka)t kell készítenie a szervezethez kötődő és a könyvtárba bekerülő kiadvány(ok)ról, amely hallgatónk elmondása szerint nagy segítséget jelentett számára későbbi szakdolgozatának elkészítéséhez.

EPLO_02

Sebasztian az adminisztratív és tudományos feladatok mellett kreativitását a csapatmunka fenntartására és társasági események tervezésére, illetve megvalósítására is tudta alkalmazni. Ezek keretében meglátogatta többek között a görög fővárost, Athént, néhány közeli szigetet, illetve az EPLO főhadiszállása körül található páratlan történelmi nevezetességeket.

EPLO_03

Amellett, hogy az EPLO szakmai környezetében dolgozott, hallgatónk számos tapasztalatot gyűjtött arról, hogy milyen az élet egy multikulturális, nemzetközi környezetben. Ennek keretében Sebasztian több kultúrát testközelből ismerhetett meg, sok esetben a sajátjától eltérő nézőpontból szemlélve azokat, amely segítette őt saját személyiségének fejlesztésében is. Valamennyi élményére tekintettel hallgatónk bátorít minden hallgató kollégát az EPLO gyakornoki programjában történő részvételre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek