Bezár

2019

IMG_20191204_115650_1

Igazságügyi Minisztériumban jártak a 2019-es esztendő IM kiválósági jogászösztöndíjjal díjazott joghallgatói

Igazságügyi Minisztériumban jártak a 2019-es esztendő IM kiválósági jogászösztöndíjjal díjazott joghallgatói

2019. december 12.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

December 4-én, szerdán az Igazságügyi Minisztériumban jártak a 2019-es esztendő IM kiválósági jogászösztöndíjjal díjazott joghallgatói. Idén karunk két évfolyamának mintegy 20 hallgatója, a másod-és a negyedévesek képviselhették Szegedet e jeles alkalmon. A szakmai nap dr. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédével vette kezdetét. Ezt követően Dr. Bóka János európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár tartott előadást az európai jog és az irodalom kapcsolatáról. Az Államtitkár úr több olyan EUB-határozatot is bemutatott, amelyek meghozatala során a bíróság valamely tagja egy szépirodalmi alkotásból levonható jogértelmezést értékesítve jutott valamilyen jogi következtetésre. A közös fogadást követően folytatódott a szakmai program. A másodéves hallgatók a jogalkotás, jogbiztonság, jogállamiság témakörében Dr. Kupecki Nóra vezetésével egy kötetlen közös szakmai beszélgetésen vehettek részt dr. Salgó László helyettes államtitkárral, valamint dr. Mázi András és dr. Szombathelyi Zsófia főosztályvezetőkkel. A Jogalkotásért Felelős Helyettes Államtitkárság munkatársai jó néhány szakmai „kulisszatitokba” beavatták az érdeklődő hallgatóságot. A beszélgetés – az interaktivitás jegyében – egy fiktív jogszabály közös véleményezésével zárult. Ezzel párhuzamos a negyedik évfolyamos díjazottjaink dr. Gesztelyi Donát moderálása mellett Magyarország és az európai uniós kapcsolatok címmel hallgathattak meg három magas színvonalú szakmai előadást: dr. Gát Ákos Bence és dr. Kecskés Viktor főosztályvezetők, valamint dr. Tóth-Taki Leila vezető-kormánytanácsos jóvoltából.

A szakmai programot egy közös kávézás zárta, ahol a különböző egyetemekről érkező joghallgatóknak lehetőségük nyílt a közös eszmecserére.

Ezúton is sok szeretettel gratulálunk a díjazottaknak, valamint mindenkinek sikeres vizsgákat kívánunk a közelgő vizsgaidőszakban!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek