Bezár

2019

56835684_612403502557698_cvr

Országos versenyt nyertek a szegedi joghallgatók!

Országos versenyt nyertek a szegedi joghallgatók!

2019. április 16.
1 perc

Karunk harmadéves hallgatói, Csábi Fanni, Nagy Botond és Salgó Nóra március 28-29-én eredményesen vettek részt az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Csapatként lehengerlő érvelésükkel első helyet értek el, Csábi Fanni pedig különdíjban részesült nagyszerű, egyedülálló előadásmódja miatt. A verseny témája az internet társas kapcsolatokra gyakorolt pozitív és negatív hatása volt, a résztvevőknek előre kiosztott szerepekben kellett meggyőzniük a szakmai zsűrit álláspontjuk helyességéről és felkészültségükről. A felszólalásokra először hat, majd öt, végül három percben volt lehetőségük, így kiemelkedő szerepe volt a csapatösszhangnak az ellenfél állításaira való reakciók gyors kialakításában. E tekintetben a zsűri külön ki is emelte a szegedi csapatot. Összesen nyolc jogi kar tizenkét csapata mérte össze tudását és képességét az érvelés területén.

ctr53454455

A hallgatóknak a versenyzés mellett lehetőségük volt új ismeretségek kialakítására egy zenés-táncos mulatság keretében, illetve az érvelés és az internet témáját érintő szakmai programokon is részt vehettek a kétnapos rendezvény során. A szegedi hallgatók felkészítését Dr. Telegdy Gergely mesteroktató, illetve a Civilisztikai Tudományok Intézetének intézetvezető egyetemi tanára, Prof. Dr. Görög Márta végezte, az érvelés- és vitatechnika terén pedig Dr. Pongó Tamás volt a segítségükre. A hallgatók sikeréhez ezúton is gratulálunk!

 

Nagy Botond

Harmadéves hallgató

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek